GÜNCEL Haber Girişi : 13 Mart 2022 22:31

Arslan: Ateşkesin önünün açılmasını umuyoruz

Arslan: Ateşkesin önünün açılmasını umuyoruz
Arslan: Ateşkesin önünün açılmasını umuyoruz KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Arslan: Ateşkesin önünün açılmasını umuyoruz

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ARSLAN, AGİT PA OLAĞANÜSTÜ KOMİTE TOPLANTISINDA TÜRKİYE ADINA KONUŞTU.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT PA) çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Olağanüstü Komite Uluslararası toplantısına TBMM’den katılan Kars Milletvekili, 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, Türkiye adına konuştu. 

Arslan’ın toplantıdaki konuşması şöyle;

“Öncelikle, şu an gerçekleşmekte olan ve çok önemli görüşmelerin yapıldığı Antalya Diplomasi Forumu ile eş zamanlı olarak; böylesine bir zamanda böyle bir toplantı yapılmasını yerinde ve uygun bulduğumu, toplantı için Sayın Başkana ve Sayın Genel Sekretere teşekkür ettiğimi belirtmek isterim.

Pek çok platform ve kanallar aracılığıyla belirttiğimiz üzere, Ukrayna bağlamında yaşanan gerginlik, bölgemiz ve ötesi için bir endişe kaynağıdır. AGİT taahhütlerine ve uluslararası hukuka uygun olarak, Ukrayna’nın bağımsızlığına, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmelidir. Bu konuda Türkiye’nin desteği tamdır.

Sahada insani koşullar kötüleşiyor. Sivil kayıplar her saat artıyor. AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonunun tamamı Ukrayna’dan tahliye edildi. Biz de Türk Hava Yolları’nın Soçi’den düzenlediği iki ayrı charter seferle 141 Misyon gözlemcisini ülkemiz üzerinden tahliye ettik. Ateşkese ve insani koridorlara acilen ihtiyaç bulunuyor. Bombardıman altındaki şehirlerde mahsur kalan insanların tahliyesi ve insani yardımların ulaştırılması bu şekilde mümkün olacaktır.

Ruslarla da temas halindeyiz ve onları bu saldırıyı durdurmaya, diyalog ve diplomasi yoluna geri dönmeye çağırıyoruz. Taraflar arasındaki görüşmeler ile diyaloğun canlanmasını ve ateşkesin önünün açılmasını umuyoruz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.