KARS Haber Girişi : 26 Şubat 2021 22:12

Arslan ve Kılıç, Hocalı katliamını kınadı

Arslan ve Kılıç, Hocalı katliamını kınadı
Arslan ve Kılıç, Hocalı katliamını kınadı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Arslan ve Kılıç, Hocalı katliamını kınadı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle yaptıkları açıklama “Bu katliamı tekrar şiddetle kınıyoruz” dediler.

Ermeni güçleri tarafından 25-26 Şubat 1992 tarihinde, Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesinin Hocalı Kasabasında, sivil, silahsız, çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapmadan planlı olarak vahşice bir katliam yapıldı. Bu hunharca katliam Ermenistan tarihine yazılmış kapkara bir sayfadır. Bütün insani değerler hiçe sayılarak, Azeri kardeşlerimize karşı soykırım hissiyle işlenen bu vahşeti nefretle kınıyoruz.

Hiçbir zaman unutmayacağımız bu büyük acıyı yüreğimizde hissediyoruz. İki devlet bir milletiz. Kardeş Azerbaycan’ın haklı davasında ve mücadelesinde hep yanında olduk ve destekledik. Azerbaycan’ın 29 yıl sonra topraklarını işgalden kurtarmasında da yanında olduk. Bundan böyle de Azeri kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle de İşgalcilere karşı zafer kazanıp topraklarına kavuşan Azerbaycan’ı kutluyoruz.

Hocalı katliamının 29. yıl dönümünde hem Hocalı’da hem de topraklarını işgalden kurtarırken şehadete yürüyen kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyor, bu katliamı tekrar şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz. Selam ve saygılarımızla.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.