KARS Haber Girişi : 19 Mayıs 2020 23:44

Arslan ve Kılıç’ın Kadir Gecesi Mesajı

Arslan ve Kılıç’ın Kadir Gecesi Mesajı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Arslan ve Kılıç’ın Kadir Gecesi Mesajı

Arslan ve Kılıç’ın Kadir Gecesi Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, mübarek Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayınladılar.

İslam dünyası olarak güzelliklerini yaşayıp müşahede ettiğimiz on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşmış bulunuyoruz. Bu mübarek aya veda ederken, bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini idrak edeceğiz.

Fazileti büyük bir gece olan Kadir gecesi hakkında, Kur’an-ı Kerim’de Kadir sûresinde şöyle buyuruluyor: “Biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” Yine Duhan sûresinde; “Biz Kur’an’ı kutlu bir gecede indirdik” buyuruluyor.

Peygamber efendimiz (S.A.V.), kendisine peygamberliğin verildiği gece olan Kadir gecesi hakkında, şöyle buyurmaktadır: “Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin- kul hakkı hariç- geçmiş günahları bağışlanır.” 

Mana ve mahiyeti itibariyle çok kıymetli ve çok mübarek bir gece olan Kadir gecesini en iyi şekilde ihya edebilmeyi temenni ediyoruz. Hemşerilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini can-ı gönülden tebrik ediyor, iki cihan saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Selam ve Saygılarımızla.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.