GÜNCEL Haber Girişi : 05 Ocak 2022 22:17

Arslan ve Kılıç’tan Dışişleri Bakanına Ziyaret

Arslan ve Kılıç’tan Dışişleri Bakanına Ziyaret
Arslan ve Kılıç’tan Dışişleri Bakanına Ziyaret KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Arslan ve Kılıç’tan Dışişleri Bakanına Ziyaret

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars milletvekilleri, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Azerbaycan’ın Karabağ zaferinden sonra bölgemizle birlikte ilimizi de yakından ilgilendiren yeni gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret ettiklerini bildirdiler.

Arslan ve Kılıç yapmış oldukları ziyarette, Zengezur Koridoru’nun açılması ve Türkiye’den Azerbaycan’a direkt geçişin mümkün hale gelmesinin bölgede yeni umutları yeşerttiğini ve bu haklı beklentilerin karşılanabilmesi için sürecin takibinin önemini ve Kars başta olmak üzere bölge illerinin beklentilerini aktardıklarını söylediler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun; Azerbaycan ile istişare içerisinde Ermenistan ile yeni bir süreç başlatılması için temsilciler atadıklarını, Erivan – İstanbul seferleri için her ülkeden birer firmaya yetki verdiklerini ve bu olumlu adımların devam edeceğinin altını çizerek “ biz istiyoruz ki, barış ikliminden Ermenistan da dâhil herkes yararlansın, insanının huzuru ve refahını artırsın ve bölge huzura kavuşsun” dediğini aktaran Arslan ve Kılıç, yakın ilgisi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkürlerini ifade ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.