KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2021 21:54

Arslan ve Kılıç’tan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı

Arslan ve Kılıç’tan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı
Arslan ve Kılıç’tan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Arslan ve Kılıç’tan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekili / Ak Parti 6. Dönem MKYK üyesi / 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Gazi Kars’ın kurtuluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle yayınladıkları mesajda şu ifadelere yer verdiler:

Kurtuluş savaşıyla, 30 Ekim 1920 tarihinde 43 yıllık düşman işgaline son verilerek vatan topraklarına katılan serhad şehrimiz Gazi Kars’ın kurtuluşunun 101. yıldönümünü sadece Karslılar olarak değil bütün bir millet olarak idrak ediyor ve gururla kutluyoruz.

Ordu birliklerimizin büyük kahramanlıklar neticesinde yeniden vatan topraklarıyla bütünleşen Gazi Kars’ın kurtuluş zaferi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümetinin ilk resmi zaferidir. Ordularımıza büyük bir moral veren bu zaferle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ilk resmi anlaşması olan Gümrü Anlaşmasını imzalamıştır. Bu anlaşmayla uluslararası resmiyet kazanılmıştır. Dolayısıyla, Gazi Kars’ın kurtuluşu, sadece bir şehrin kurtuluşu değil, hem ulusal hem de uluslararası planda büyük bir öneme sahiptir.

Anadolu’ya açılan kapı, yiğitler diyarı ve kurtuluşuyla Anadolu’nun kurtuluşunda kilit bir rol oynayan serhad şehrimiz Gazi Kars’ın kurtuluşunun 101. Yıldönümünü en içten duygularımızla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.