KARS Haber Girişi : 02 Temmuz 2021 23:10

Arslan ve Kılıç: Tarım Bakanıyla Tarım Gündemini Görüştük

Arslan ve Kılıç: Tarım Bakanıyla Tarım Gündemini Görüştük
Arslan ve Kılıç: Tarım Bakanıyla Tarım Gündemini Görüştük KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Arslan ve Kılıç: Tarım Bakanıyla Tarım Gündemini Görüştük

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, bir grup Doğu Anadolu Milletvekilleriyle Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaret edip “Tarımın Gündemini” görüştüklerini bildirdiler.

Arslan ve Kılıç, ziyaretlerinde bölgedeki kuraklık nedeniyle kaba yem ihtiyacının arttığını, bu durumun çiftçilerimizin bir an önce kışlık kaba yem ihtiyaçlarını karşılama telaşıyla birleşmesiyle fiyatların her geçen gün arttığını, dolayısıyla bu hususlara tedbirler alınmasıyla alakalı taleplerini ilettiklerini söylediler.

Bakanlığın ön gördüğü kadarıyla, kaba yem ihtiyacının ülke içerisinden karşılanabileceği, ancak yine de ihtiyaç halinde hazırlıklı olmak adına, gerekirse kaba yem ithalatı için bazı gümrük kapılarında gerekli teknik altyapının oluşturulmasının sağlanacağını belirten Arslan ve Kılıç, “Kars’taki Arpaçay sulamalarına, inşaatları devam Arpaçay Koçköy barajı ile Kağızman ve Sarıkamış barajlarına,  bitmek üzere olan Kars Vadi Projesine, ayrıca atık suları arıtıp bertaraf edecek Kars Atıksu Arıtma Projesinin ( 175 Milyon TL bedelli) yatırım programına alınması ve bu yıl içerisinde ihale edilecek olmasına, Kars ve Ardahan’daki Kavılca buğdayının ekimi, tohum desteği ve işleme tesislerinin kurulmasına verecekleri desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a yakın ilgileri ve desteklerinden dolayı teşekkürü borç biliriz” dediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.