GÜNCEL Haber Girişi : 23 Şubat 2018 15:56

Aşık Veysel’in Sazı KAÜ’lü Öğrencileri Büyüledi

Aşık Veysel’in Sazı KAÜ’lü Öğrencileri Büyüledi
Aşık Veysel Şatıroğlu’nun bağlaması Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan sayesinde Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuvarı’nda öğrencilerle buluşturuldu.

Aşık Veysel’in Sazı KAÜ’lü Öğrencileri Büyüledi

Kafkas Haber Ajansı

Aşık Veysel Şatıroğlu’nun bağlaması Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan sayesinde Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuvarı’nda öğrencilerle buluşturuldu.

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı konferans salonunda düzenlenen ‘Aşık Veysel dinletisi’ne Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan Aşık Veysel’in sazı ile konuk olurken, Anadolu Ajansı Sarıkamış Muhabiri ve aynı zamanda saz ustası Hüseyin Demirci de eşlik etti.

KAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik ve Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Erdem İrtürk öncülüğünde organize edilen dinletiye Aşık Veysel’in sazıyla konuk olan Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel’e ait ‘Dostlar beni hatırlasın, Benim sadık yarim kara topraktır’ ve daha birçok eseri Aşık Veysel’in sazı eşliğinde öğrencilere seslendirdi.

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in sazından çıkan sesi duymanın mutluluğunu yaşayan konservatuar öğrencilerinin heyecanı ve mutluluğu ise dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler dinleti sonunda Aşık Veysel’in sazı ve o sazı kendileriyle buluşturan sazın ustalarıyla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Dinleti sonunda açıklamada bulunan Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, “Umuyorum çocuklar bundan sonra Aşık Veysel’i daha iyi tanıyacaklardır. Ve bundan sonra Aşık Veysel türküleriyle kalacaklarını diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

“Veysel gibi bir ustanın dokunduğu sazın Kars'ta öğrencilerimizle buluşması bizleri çok mutlu etti.” diyen KAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik ise; “Veysel'in sazını daha yakından tanıyor olmaları, ona dokunmaları onları gelecekte kültürü devam ettirmek için önemli diye düşünüyorum. Katılımcılara ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Erdem İrtürk; “Örencilerin ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Güzel bir ortam yakaladık buraya teşrif eden Şentürk ustama da teşekkürlerimi sunuyorum, güzel ve unutulmaz bir program oldu.” Diye konuşurken öğrenciler de; “Aşık Veysel'in bağlamasını dinlemek dokunmak çok güzel bir duygu. Ki Konservatuvar öğrencisi olarak bununla karşılaşmak muazzam birşey. Uzun yıllardan gelen böyle bir bağlamayı görmek çok güzel birşey. Keşke herkesin böyle bir fırsatı olsa da bu bağlamayı görse ben çok mutlu olduk.” Şeklinde konuştular.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.