SPOR Haber Girişi : 14 Ocak 2024 22:58

At kaçar dost kazanır

At kaçar dost kazanır
At kaçar dost kazanır KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
At kaçar dost kazanır

At kaçar dost kazanır

VİDEO LİNKLERİ: https://fb.watch/pzZMQGtOLg/

                              https://fb.watch/pzZOfV4q92/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Selim’de geleneksel yerli at yarışını Loman kazandı

Kars’ın Selim ilçesinde geleneksel yerli at yarışı düzenlendi, 10 atın katıldığı 12 km’lik parkurda birinciliği “Loman” adlı at kazandı.

Yarış başlamadan önce Pençe- Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar edildi.

Karahamza köyü Atlı Spor Kulüp Başkanı Atila Akbaba “ Biz yıllardır babamızdan, atamızdan, dedemizden bu yarışları gördük. 30-40 yıldır yarış yapıyoruz. Atalarımızdan devraldığımız ata sporunu devam ettiriyoruz. Biz Selimliler olarak ata sporumuza gönül vermişiz ve bunu yaşatmanın hazzını tadıyoruz. Ata sporumuz cirit ve at yarışının dostluk ve kardeşlik içerisinde sürdürülmesi için elimizden gelen bütün çabaları gösteriyoruz. Ben buradan çağrıda bulunmak istiyorum: Önemli olan ata bu hat sporunu sürdürmektir. Selim’de en uzak köyde bile bir yarış olsa herkes orada toplanır, Selim ilçe Merkezi’nde bir katılım olur acı birgün olur herkes bir araya gelir. Önemli olan bunu kaybetmemek ve sürdürmektir. Allah Ata sporunu yaşayan ve yaşatan herkesten razı olsun.“ dedi.

Atila Akbaba daha sonra şunları söyledi:

“ Bize dediler ki ‘şehitlerimiz var yarışı erteleyin.’ Ben de dedim ki ertelemeyeceği ok kansızlar sevindirmeyeceğii̇z. şehidimizin babası tabutun başında ağlarken dedi ki ben bundan sonra ağlamayacağım o vatansızları, kansızları sevindirmeyeceğim. Ben de buranın sesleniyorum biz de onları sevindirmeyeceğiz. Biz üzülmeyeceğiz onlar da sevinmeyecekler. Buradan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, milletimize baş sağlığı diliyorum.”

Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen çok sayıda sporsever yarışı hayacanla izledi. 7’den 70’e herkes yarışı heyecanla izledi.

1’inci Benliahmet Köyü’nden Bekir Bozkurt’un “Loman” adlı atı atı. Malazgirt, Muş Varto, Karlıova’da birincilikleri olan 7 yaşındaki atın Jokeyi Şahismail Koç

2’nci Hasbey köyünden Erkan Aslan’ın “Boran” adlı atı. Jokey Umut Aslan

3’ncü Benliahmet köyünden Bülent Acar’ın “Boze” adlı atı. Jokey Ferhat Acar.

Yarış sonunda arpa bedeli olarak birinciye 7000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye ise 1000 TL verildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.