KARS Düzenleme Tarihi : 06 Kasım 2020 22:07 Haber Girişi : 06 Kasım 2020 22:07

Av. Kurtuluş Aybirdi, sosyal medya mağdurlarının haklarını yazdı

Av. Kurtuluş Aybirdi, sosyal medya mağdurlarının haklarını yazdı
Av. Kurtuluş Aybirdi, sosyal medya mağdurlarının haklarını yazdı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Av. Kurtuluş Aybirdi, sosyal medya mağdurlarının haklarını yazdı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye’nin tanınmış avukatlarından Kurtuluş Aybirdi, sosyal medyayı kaleme aldı.

İnternet, Watsapp, Facebook, Twitter, İnstagam üzerinden işlenen tehdit, hakaret, Taciz, şantaj, suçları çok fazla, birçok kişi bu suçların mağduru oluyor, birçok İnsan ya farkında değil, ya yasal yollara başvurmuyor, ya da tehdit veya şantajla susturulabiliyor.

Bilhassa kadınlara ve çocuklara yönelik tehdit, Şantaj ve Taciz suçları işlenebiliyor, bu suçların mağduru olan kadın ve çocuklara karşı şantaj ve tehdit suçları işleniyor, bu suçların mağdurları bazen içine kapanıyor ailesine anlatamıyor utanıyor, bazı mağdurlar ise birtakım şantaj ve tehditlerle yasal yollara başvurmaları engelleniyor.

Çocuklarımızla yakından ilgilenmeliyiz, onların dertlerini dinlemeliyiz, bize herşeyi anlatmalılar, utanç duymadan herşeyi paylaşmalılar, yasal yollara başvurmaktan asla çekinmemeliler.

Bu suçların mağdurları Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunup suçluların cezalandırılmasını sağlamakla kalmayıp, ayrıca manevi tazminat davası da açmalılar.

İnternet ve sosyal medya üzerinden işlenen suçlarda ceza daha yüksek olmaktadır çünkü suç alenen işleniyor.

İnternet ve sosyal medya üzerinden işlenen suçlar toplumumuzca çok bilinmemektedir, birçok kişi suç işlediğinin farkında değildir, mağdurlar da kendilerine karşı suç işlendiğinin farkında değillerdir.

Bir müvekkilime Facebook üzerinden hakaret edilmişti, ve şahıs hakaretten hemen sonra yazdıklarını da silmişti, ve hesabını da kapatmıştı, müvekkilim yazılar silinmeden ekran görüntüsü almıştı, ilk başta çok ümitsizdi ve bir sonuç alınamaz diye düşünmekteydi.

Fakat üzerine gittik Savcılığa başvuru yaptık şahıs hakkında hakaret ve tehditten iddianame düzenlendi, ardından ceza aldı. Biz bu cezayı da delil göstermek suretiyle manevi tazminat davası açtık ve yakın zamanda manevi tazminatı da kazandık.

İşte demek istediğim bu suçlara maruz kalanlar çekinmesinler, tehdit veya baskıdan yılmasınlar haklarını arasınlar ve yasal yollara başvursunlar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.