KARS Haber Girişi : 10 Mart 2018 15:03

Av. Özlem Yaşar: Davanın yakın takipçisiyiz

Av. Özlem Yaşar: Davanın yakın takipçisiyiz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait gölete girip voleybol oynayan çocukların topu göletin derin bölgesine kaçınca, topu almaya çalışırken su yutan Yıldırım’ın 8 aylık bitkisel hayat mücadelesi sonrası hayatını kaybetmesi olayıyla yakından ilgilene

Av. Özlem Yaşar: Davanın yakın takipçisiyiz

KAFKAS HABER AJANSI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait gölete girip voleybol oynayan çocukların topu göletin derin bölgesine kaçınca, topu almaya çalışırken su yutan Yıldırım’ın 8 aylık bitkisel hayat mücadelesi sonrası hayatını kaybetmesi olayıyla yakından ilgilenen Av. Özlem Yaşar, ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan sorumluların tutuklanması istemiyle savcılığa başvuruda bulundu.

İstanbul’un genç ve başarılı avukatlarından Özlem Yaşar bir önemli davaya daha el attı. İnşaat ve turizm sektörlerindeki kusur ve ihmallerin peşini bırakmayan Av. Özlem Yaşar, sosyal sorumluluk çerçevesinde hareket ederek mağdurların sorunlarına al atarak giderilmesinde büyük mücadele veriyor. Gecesini gündüzüne katarak adaletin yerini bulması için çalışan Av. Özlem Yaşar İBB’ye ait gölete topunu almak için girdiğinde su yutması sonucu bitkisel hayata giren 14 yaşındaki Mahmut Yıldırım’ın 8 ay sonra hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili ihmali bulunana kişilerin tutuklanması için görev üstlendi. Av. Özlem Yaşar, ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan sorumluların tutuklanması istemiyle savcılığa başvuruda bulunarak yakın takipçisi olacağını söyledi.

Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesinden İdris Emen’in haberi şöyle;

Bilirkişi: İBB asli kusurlu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait gölete girip voleybol oynayan çocukların topu göletin derin bölgesine kaçınca Yıldırım topu almaya çalıştı. Ancak su yutan Yıldırım, gölette bilincini kaybetti. İnşaatta çalışan bir işçinin durumu fark etmesiyle çocuk göletten çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Yıldırım bitkisel hayata girerken, olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından taksirle yaralama suçundan soruşturma açıldı.

GEREKLİ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMAMIŞ

Boğulma olayından sonra savcılık tarafından göletin bulunduğu bölgede bilirkişi incelemesi yapılması istendi. Bilirkişi raporunda, inşaat alanında bulunan göletin yapımı tamamlandıktan sonra İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne devredildiği, çevresinde yeteri kadar denetim ve gözetim yapılmadığı, içinde yüzülmesinin yasak olduğuna dair uyarı tabelası asılmadığı, can güvenliği sağlamakla görevli eleman bulundurulmadığı ifade edildi. Raporun sonuç kısmında ise, gölet çevresinde yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün asli kusurlu, Emlak Konut GYO ile Yıldırım’ın tali kusurlu olduğu belirtildi.

BURADA BOĞULDU 8 AY SONRA ÖLDÜ

Olayla ilgili savcılık soruşturması devam ederken, bitkisel hayatta olan Yıldırım 6 Şubat’ta hayatını kaybetti. Baba Ahmet Yıldırım şunları söyledi: “ Oğlum 8 ay boyunca hastanede yoğun bakımda kaldı. Kimse kapımızı çalmadı. Bizi ne arayan ne de soran oldu. Suçluların bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim ciğerimiz yanmış, başkasının yanmasın.”

Yıldırım’ın hayatını kaybetmesi üzerine avukat Özlem Yaşar ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan sorumluların tutuklanması istemiyle savcılığa başvuruda bulundu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.