KARS Haber Girişi : 08 Ocak 2023 00:14

Avrupa’yı Asya’yı birleştiren “Ahıska Palas Otel” Kars’ta açıldı

Avrupa’yı Asya’yı birleştiren “Ahıska Palas Otel” Kars’ta açıldı
Avrupa’yı Asya’yı birleştiren “Ahıska Palas Otel” Kars’ta açıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Avrupa’yı Asya’yı birleştiren “Ahıska Palas Otel” Kars’ta açıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın önemli turizm merkezi olan Kars Kalesi ve Bedesten civarında, Şehit Ebu-l Hasan Harakânî Hazretleri Külliyesi’nin yakınında “Ahıska Palas Otel” açıldı. İşletmeciliği Kars’ın köklü ailelerinden Uzgur Ailesi tarafından yapılacak olan Ahıska Palas Oteli’nin açılışına ; Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, kamu kurumlarının amir ve mamurlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Seyyid Ebu'l Hasan Harakânî Vakfı Başkanı Yavuz Selim Uzgur’un dua okumasıyla açılışı yapılan Ahıska Palas Oteli’nin Kars’a ve ülke turizmine hayırlar getirmesi temennisinde bulunuldu. Binkılıç Gurup Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seyfullah Uzgur, açılışa katılan misafirlere teşekkür ederek, otel hakkında bilgiler verdi.

AHISKA PALAS OTEL HAKKINDA BİLGİ

Ahıska Kafkasya kökünden gelen Ardahan çıldır övündü ve öncül köylerinin vatandaşları İhsan Nuri Kemer kızı Gülten Akpınar ve eşi Kazım Akpınar memleket sevdası yolunda Kars kalesine yakın tarih kokan “Ahıska palas Kars” adlı otelin kurucuları olarak açılışa katıldılar.

Eski Rus yapısı olan yapının restorasyonu mimar Hasan dilsiz tarafından yapıldı. Tarihin tüm görkemini yansıtan dekorasyonu ile bir zaman yolculuğunda kendinizi hissedeceğiniz “Ahıska Palas Otel” içeri adım atıldığı anda nefes kesen güzelliği ile eski tarih taş yapımı ile çam ağacından ahşapları ile ambiansını ihtişamlı bir şekilde buluşturan iç mekânın tasarımı ihtişamından esinlenildi.

Hasan Harakani Havalimanına yaklaşık 6 km mesafesinde bulunan “Ahıska Palas Kars”, Kars çayı, Kars kalesi, 12 havariler (kümbet) cami, ulu cami ve Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin türbeliğine de komşudur.

Bu muhteşem tarih manzarasına eşlik ederek misafirlerini ağırlamaya başlayan “Ahıska Palas Kars’ın açılışı İLE Kars turizmine önemli katkılarda bulunması temennisinde bulunuldu.

Kafkas Haber Ajansı ailesi olarak tarihi ve kültürel mirasın koruyucu binalarından birini daha turizme kazandırdıkları için İhsan Nuri Kemer kızı Gülten Akpınar ve eşi Kazım Akpınar’a; bu binanın işletmeciliğini üstlenerek turizme artı bir değer katacak olan Uzgur ailesi ve Binkılıç Gurup Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seyfullah Uzgur’a teşekkür ediyor, Hayırlı olması dileklerimizi iletiyoruz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.