BÖLGE Haber Girişi : 20 Temmuz 2020 01:09

Azerbaycan’a destek için pedal çevirdiler

Azerbaycan’a destek için pedal çevirdiler
KAFKAS HABER AJANSI / SERDAR ÜNSAL Azerbaycan’a destek için pedal çevirdiler
Azerbaycan’a destek için pedal çevirdiler

Azerbaycan’a destek için pedal çevirdiler

KAFKAS HABER AJANSI / SERDAR ÜNSAL

Iğdır Bisiklet Kulübü ve Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte gençler Azerbaycan’a destek  Ermeni saldırılarını kınamak amacıyla pedal çevirdiler.

Azerbaycan’a destek olmak için düzenlene etkinlikte bisikletli gençler ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla birlikte şehir içinde pedal çevirerek Zübeyde Hanım Bulvarında Iğdır yazısı önünde Türkiye Azerbaycan bayrağı açtılar.

Ardından Şehit Mehmet Çavuş anıtına geçen gençler burada da “Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan yalnız değil. Kahrolsun Ermenistan sloganı” attılar.

Burada bir açıklama yapan Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal,”  Ermeniler iyice azıttılar. Ateşkesi bozarak Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine saldırdılar. Yıllardan beri ateşkesi bozan Ermenilere artık gereken cevabın verilmesi lazım. Maalesef  bu konuda Ermeniler her zaman olduğu gibi hayasızca işgal ettikleri  topaklardan Azerbaycan’a  saldırmak için fırsat kolluyorlar.. Ağababalarından aldıkları emirler doğrultusunda Azerbaycan’a saldırmış 12 Azerbaycan Askerini şehit etmişlerdir. Güçlü Azerbaycan ordusu da Ermenilere gereken dersi vererek 100’den fazla Ermeni askerini öldürmüşlerdir. Biz Türkiye olarak Türk milleti olarak Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan yalnız değildir. Bugün Yüzlerce Türk genci Azerbaycan’a gönüllü olarak gidip cephede savaşmak isteyen binlerce gencimiz vardır. . Katil Ermenistan’ı kınıyoruz. İşgal ettikleri topraklardan çekilmesini bekliyoruz.”dedi.

Iğdır Bisiklet Kulübü başkanı Gökçen   Acar ,”Biz Azerbaycan’a destek vermek için Iğdır bisiklet kulübü  olarak Azerbaycan bayraklarıyla bugün burada toplandık.  Tovuz bölgesi Azerbaycan ve Türkiye için çok önemli bir güzergâhtır. Türkiye içinde çok önemlidir. Petrol, doğalgaz demiryolu hattının oluştuğu güzergah üzerindedir. Türkiye’yi Azerbaycan’a bağlayan tek güzergâhtır. Türkiye için çok önemlidir. Azerbaycan’ın yanındayız. İşgalci Ermenileri kınıyoruz. Ve işgalci Ermenilerin yaptığı katliamları protesto etmek için Iğdır bisiklet kulübü olarak burada toplandık. “şeklinde konuştu.

Başkan yardımcısı Erdinç Turan,”Iğdır Bisiklet kulübü olarak kardeş Azerbaycan’a Ermenilerce yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Başsağlığımızı diliyoruz. Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz saldırıyı yapan Ermenistan’ı kınıyoruz. ”dedi.

Bazı gençlerde Anavatandan Ata vatana selamlarımızı iletiyoruz başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.   “dediler.

(BA-BA-S) IĞDIR - KHA) / KAFKAS HABER AJANSI /  SERDAR ÜNSAL

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.