KARS Haber Girişi : 14 Ocak 2020 00:22

Azerbaycan Cumhuriyeti’nden Kars Valisine Onur Madalyası

Azerbaycan Cumhuriyeti’nden Kars Valisine Onur Madalyası
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Azerbaycan Cumhuriyeti Diplomasi çalışmalarının 100’üncü yılı münasebetiyle düzenlenen törende Valimiz Sayın Türker Öksüz’e onur madalyası tevcih edildi.
Azerbaycan Cumhuriyeti’nden Kars Valisine Onur Madalyası

Azerbaycan Cumhuriyeti’nden Kars Valisine Onur Madalyası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Azerbaycan Cumhuriyeti Diplomasi çalışmalarının 100’üncü yılı münasebetiyle düzenlenen törende Valimiz Sayın Türker Öksüz’e onur madalyası tevcih edildi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Diplomasi çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, günü anlam ve önemini anlattı.

Vali Türker Öksüz, toplantıda yaptığı konuşmada, aynı kökten doğan, ortak tarihi ve geçmişi olan dost ve kardeş Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her zaman çok sıcak ve dostane olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı.

Vali Öksüz, “Bu manada; iki kardeş ülke arasında dostluk, iyi komşuluk, ticaret, ekonomi, eğitim, kültür, bilim, sağlık, haberleşme, ulaştırma ve askeri olmak üzere gibi birçok alanda işbirliği ve anlaşmalar yapılmıştır. Türkiye ile Azerbaycan’ın birbirleriyle yakınlaşması, menfaatlerini koruyarak birlikte hareket etmesi, her iki ülkenin dış politikalarında da öncelikleri halindedir. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dünyada başka ülkeler arasında eşi-benzeri bulunmamaktadır. Çünkü; Azerbaycan ve Türkiye’nin ilişkileri çıkarlar üzerine değil, kardeşlik esasına dayanır. Dost ve kardeş Azerbaycan ve Türkiye halkları, merhum haydar Aliyev’in ifade ettiği “tek millet, iki devlet” sözünü özümsemiş olarak bütün kurumlarıyla beraber güçlenerek geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir ve dünya durdukça da yürüyecektir. Bu vesile ile Azerbaycan’ın kurucusu, merhum Haydar Aliyev ile cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyorum. Dost ve kardeş Azerbaycan diplomasisinin 100’üncü yılı dolayısıyla bizlere layık görülen onur madalyasını şahsım ve Kars halkımız adına onurla, gururla, şerefle kabul ediyoruz. Bu vesile ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’e ve Azerbaycanlı kardeşlerimize şükranlarımızı, saygılarımızı ve selamlarımızı iletiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev tarafından Vali Türker Öksüz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Iğdır- Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar ve Yeşil Iğdır Gazetesi Sahibi Cabbar Şıktaş’a onur madalyaları takdim edildi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunda düzenlenen törene Vali Türker Öksüz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Adalet Komisyonu Başkanı Şemsettin Dereli, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri ve davetliler katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.