KAFKASYA Haber Girişi : 18 Şubat 2023 17:57

Azerbaycan’dan gönderilen yardım treni Kars’a geldi

Azerbaycan’dan gönderilen yardım treni Kars’a geldi
Azerbaycan’dan gönderilen yardım treni Kars’a geldi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Azerbaycan’dan gönderilen yardım treni Kars’a geldi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Azerbaycan Bakü'den Türkiye'ye gönderilen yardım treni, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattını kullanarak 800 kilometrelik mesafeyi 3 günde kat edip Kars Garı’na geldi. Burada düzenlenen uğurlama töreninin ardından Kayseri’ye hareket etti. 25 konteynerden (vagon) oluşan 1000 ton ağırlığındaki 50 tırlık yardım malzemeleri Kayseri’den de deprem bölgelerine dağıtılacak.

Azerbaycan halkının, Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olanlar için topladığı insani yardım malzemelerini taşıyan tren uzun bir yolculuğun ardından Kars tren garına geldi. Burada Vali Türker Öksüz, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.  Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla dolatılan gar binasında AFAD ekipleri de hazır bulundu.

Vali Türker Öksüz burada yaptığı konuşmada Azerbaycan devletine, cumhurbaşkanına ve halkına teşekkür etti. Vali Öksüz, “Bu depremin yaralarını sarabilmek için de Uluslararası yardımlarda ülkemize geliyor. Gerek arama kurtarma faaliyetleri için gerekse diğer yardımları gönderen ülkeler var. Buz bütün ülkelere şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün burada Azerbaycan’dan gelen trende de deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere gıda, giyim gibi malzemeler başta olmak üzere muhtelif malzemeler var. Buz Azerbaycan ile iki devlet bir millet anlayışı içerisinde kardeşlik hukukuna dayanan bir pozisyonumuz var. Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu acıyı yüreklerinde hissettiklerini gayet iyi biliyoruz. Milletimiz Azerbaycanlı kardeşlerimize minnettardır. Bizde devlet olarak onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar bu zor günümüzde yanımızda oldular. Onlara bizlere gönderdikleri bu yardımlar için tekrar teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz. Azerbaycan devlet başkanımıza, bu yardımların gönderilmesinde görev alan bütün Azerbaycanlılara herkese tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. “ dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.