SAĞLIK Haber Girişi : 25 Kasım 2017 13:40

Bakan Kurtulmuş Ermenistan sınırında sordu: Bu taşlar burada da var mı?

Bakan Kurtulmuş Ermenistan sınırında sordu: Bu taşlar burada da var mı?
Bakanlar Arslan ve Kurtulmuş daha sonra 11. ve 12. Yüzyıla ait İslam Mimarisi eserlerini de barındıran ve 2012’de UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen, 15 Temmuz 2016’da Dünya Mirası olarak tescillenen Ani Ören Yeri’i ziyaret etti

Bakan Kurtulmuş Ermenistan sınırında sordu: Bu taşlar burada da var mı?

KAFKAS HABER AJANSI

Özel uçağıyla Harakani Havalimanı’na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’u; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kültür ve Turizm il Müdürü Hakan Doğanay, Müze Müdürü Necmettin Alp ve partililer karşıladı.

Bakanlar Arslan ve Kurtulmuş daha sonra 11. ve 12. Yüzyıla ait İslam Mimarisi eserlerini de barındıran ve 2012’de UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen, 15 Temmuz 2016’da Dünya Mirası olarak tescillenen Ani Ören Yeri’i ziyaret ettiler.

Bakanlar Arslan ve Kurtulmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kars Müze Müdürü Necmettin Alp ve kazı başkanı Prof. Dr. Fahriye Bayram’dan Ani Ören Yeri hakkında bilgiler aldıktan sonra Menhuçehr Camii, Dikran Honentz ve Katedral Kilisesi’ni gezdiler.

Bakan Kurtulmuş Menhuçehr Camii’nde Tarihi İpek Yolu Köprüsü’nün fotoğrafını çekti. Bakan Kurtulmuş, Katedral Kilisesi’nin ayakta zor durduğunu görünce buraların kurtarılması gerektiğini belirtti. Bakan Kurtulmuş ayrıca, 2000’li yıllarda Ermenistan’daki taş ocaklarında patlatılan dinamitler nedeniyle buradaki bir çok yapının zarar gördüğünü fakat 2006 yılından bu yana Türkiye’nin girişimleriyle Ermenistan’ın artık dinamit patlatmadığı bilgilerini aldı. Bakan Kurtulmuş, Ani Ören Yeri’ndeki eserlerin kurtarılması için bölgede aynı taşların olup olmadığını da sordu. “Evet” yanıtını alan Bakan Kurtulmuş rahatladı ve bölgedeki tarihi dokunun kurtarılması için çalışmaların hızlandırılacağını belirtti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.