GÜNCEL Haber Girişi : 25 Ağustos 2021 22:50

Bakkallar Odasından Seyyar Satıcı Tepkisi

Bakkallar Odasından Seyyar Satıcı Tepkisi
Bakkallar Odasından Seyyar Satıcı Tepkisi KAFKAS HABER AJANSI

Bakkallar Odasından Seyyar Satıcı Tepkisi

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Bakkallar Odası Başkanı Murat Bakıhan, kentin birçok noktasında seyyar satıcıların arttığını belirterek ilgili ve yetkilileri göreve davet etti. Üyelerin konuyla ilgili rahatsızlıklarını da dile getiren Bakırhan, “Bu zor süreçte esnaflarımız bir çok yükün altında ezilmekte. Odamızın sesini duyun” çağrısında bulundu.

Bakkallar Odası Başkanı Murat Bakırhan, “Esnaflarımız vergi, kira başta olmak üzere bir çok giderle karşı karşıyalar. Bunca zahmet ve emekle, masraflar yaparak açtıkları işyerlerini ayakta tutmak için akla karayı seçmekteler. Sattıkları ürünün yerine yenisini bile koymakta zorlanmaktalar. Seyyar satıcıların sayısının artması ve bunlara yönelik önlemlerin alınmaması bizi üzmektedir. Seyyar satıcılar esnaflarımızın ekonomisine darbe vurmakta. Esnaflarımız vergi ve kiranın yanında birde koronavirüs salgınından olumsuz etkilendi. Buna birde seyyar satıcılar eklenince zor durumda kaldılar. Kars, biliyorsunuz ülkenin son ili. Manav ürünleri ilimize gelene kadar zaten zayi oluyor. Birçok esnafımız inanın iş yapamaz hale geldi. İlimizde büyük marketler olmadığı sürece esnafımız kendi yağında kavrulur. Ben bu AVM’lere ‘Üç harfliler’ diyorum. Ne yazık ki bunlar çoğaldı. Esnafın dayanacak gücü de kalmadı. Bu saatten sonra ne yaparlarsa boş bari seyyarları engellesinler bu bize yeter” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ergin biçer 25 Ağustos 2021 23:00

    Karsda olan halk ekmek bufelerinede cözüm gelsin bi zahmet balkallarin karsina koyuluyor neden buyuk marketlerin karsina koyulmuyor sayin bakanim