EĞİTİM Haber Girişi : 07 Mayıs 2024 01:34

Başarı Bedel İster

Başarı Bedel İster
Başarı Bedel İster KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Başarı Bedel İster

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Üniversitesi Ebu'l-Hasan Harakâni Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ehl-i Beyt Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İlahiyat Fakültesi'nin ortaklaşa tertiplediği ve Prof. Dr. Nurullah GENÇ'in konuşmacı olarak katıldığı "Başarı Bedel İster" adlı program, akademisyen ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

1000 kişilik salonun dolduğu programın açılış konuşmasını Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu yaptı. Öğrencisi olduğu Nurullah Genç'in Kars'a gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammed İkbal Gül, Mehmet Akif Ersoy'a ait bir şiir okudu. Akabinde konuşmasına başlayan Nurullah Genç, geçmişte Kars'ta bir süre kaldığını, burada anılarının olduğunu ve bu şehre vefa borcunun olduğunu belirtti. Ayrıca dünyada ve bilhassa Gazze'de yaşananların nedenlerini, Türkiye'den ve Türk milletinden dünyanın beklentilerini, Türk bayrağının sembollerinin manevi anlamlarını etkili bir dille anlattı. Kosova, Üsküp, Bosna gibi yerlerde Türk bayrağının sadece Türkiye'nin değil tüm İslam aleminin bayrağı olarak görüldüğünü örneklerle aktardı. Başarı için bedel ödenmesi gerektiğini ve çok çalışmanın önemini vurguladı. Bu ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile bir bütün olduğuna değindi.

Konuşmanın ardından kitap imza etkinliği de yapıldı. Programı düzenleyen ve aynı zamanda Kafkas Üniversitesi Genel Sekreteri olan Ebu'l-Hasan Harakânî Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammed Alparslan Kartal, bu tür programların milli ve manevî bilincimizin gelişmesi için önemli olduğuna vurgu yaptı. Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin buna benzer programlarla Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu değerlerle bir araya gelmelerini temin edeceklerini dile getirdi.

Programın düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu'ya, Nurullah Genç'e ve tüm katılımcılara teşekkür eden Kartal, önümüzdeki günlerde de benzer organizasyonların devam edeceği müjdesini verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.