KARS Haber Girişi : 30 Nisan 2020 21:25

Başkan Bilgen hakkında çıkan habere açıklama yaptı

Başkan Bilgen hakkında çıkan habere açıklama yaptı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Başkan Bilgen hakkında çıkan habere açıklama yaptı
Başkan Bilgen hakkında çıkan habere açıklama yaptı Başkan Bilgen hakkında çıkan habere açıklama yaptı

Başkan Bilgen hakkında çıkan habere açıklama yaptı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Bilgen: “Eğer somut, küçücük bir delil bulurlarsa ben bugün görevi bırakmaya hazırım”

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, bugün Yeni Şafak Gazetesi’nde Kars Belediyesi ve kendisi hakkında çıkan “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler. HDP’li Belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Bilgen, yaptığı açıklamada, “Eğer somut, küçücük bir delil bulurlarsa ben bugün görevi bırakmaya hazırım. Yani bizim herhangi bir örgüte para aktarmamız zaten söz konusu değil.” dedi.

Bilgen hakkında haberi çıkan Yeni Şafak Gazetesinde bir dönem yazılar yazdığını ifade ederek, “Geçmişte ben Yeni Şafak Gazetesinde düşünce günlüğünde yazılar yazmış birisi olarak ve o dönemde bazı çevrelerle ilgili haberler yapma tekniğiyle ilgili rahatsızlığın zirveye çıktığı bir gazetede bunu görmek gerçekten insanı düşündürüyor. O dönemde özellikle muhafazakar çevre ile ilgili haberler yapılırken meşhur bir ifade vardı; “imamın keçisi çalınmışsa, imam keçi çaldı” diye bir kısım medya haber yapardı Yeni Şafak Gazetesi de bunu tekzip eden, bununla ilgili eleştiri yapan bir yayıncılık yapardı. Bugün karşı karşıya bulunduğumuz manzara bunun bir versiyonu, yani bu şehirde sonuçta sosyal yardımlarla ilgili, dayanışmayla ilgili hem ildeki koordinasyon içerisinde hem de belediye olarak kendi personelimize yönelik çalışmalarımızda son derece şeffaf ve açığız.” diye konuştu.

Yapılan haberin baştan sona düzmece olduğunu kaydeden Bilgen, “Bizim hiçbir suretle kimseye gönderdiğimiz bir liste yok, o kuruluşla herhangi bir temasımız yok, ama bu günlerde herkes sağlığının, canının derdine düşmüşken dayanışma ve ortak hareket etme kültürüyle tavır koymamız gerekirken ne yazık ki böyle bir baştan sona düzmece bir haberle karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

Bilgen, “Kardeş Aile Kampanyası”nın HDP’nin düzenlediği bir kampanya olduğunu ve kendilerinin sadece duyurusu yaptığını ve hiçbir şekilde bu kampanya ile ilgili bir çalışmalarının olmadığını da dile getirerek, bu haberin muhataplarının kendileri olmadığını sözlerine ekledi.

Bilgen, hukuki süreci başlatacaklarını ve tekzip hazırlattıklarını da ifade ederek, “Biz yasal işlemleri başlatacağız ve tekzip hazırladık, bunu gazetelere de ulaştıracağız, hukuki yollardan da hakkımızı arayacağız. Yani iddiasını ispatla mükellef olanlar bu haberi yapanlardır.” dedi.

“Eğer somut, küçücük bir delil bulurlarsa ben bugün görevi bırakmaya hazırım.” diyen Bilgen, “Yani bizim herhangi bir örgüte para aktarmamız zaten söz konusu değil. Ekonomisi çökmüş bir belediyede hizmet vermeye çalışıyoruz. Özellikle de sağlıkla ilgili kampanyayı da bütün imkansızlığa rağmen diğer belediyelerden, diğer şehirlerden geri kalmayacak kalite standardında vermeye çalışıyoruz. Bundan sonrasında da yaşanacak bir ekonomik krize karşı da tarımsal faaliyetleri teşvik etmek, üretimi desteklemek adına çalışıyoruz. Yani bunun karşılığı bu olmamalı. Dolayısıyla da biz hukuk yoluyla haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Bu şehir kendi iradesine sahip çıkacak ve bu şehirde kimsenin böyle iftirayla, dedikoduyla yani bir oldu-bitti tavır geliştirmesine izin vermeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

KARS BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Kars Belediye Başkanlığından da yazılı bir açıklama yapılarak Başkan Bilgen hakkında çıkan haberle ilgili hukuki işlemin başladığını bildirildi.

Konuyla alakalı olarak yapılan yazılı açıklama şöyle: “Kurumumuz ve yönetimimiz, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya adresleri üzerinden ülkemizde ve şehrimizde yaşanan Covid-19 salgını sürecinde, ihtiyaç sahibi yoksul aile ve haneler ile onlara yardım etmek isteyen kişi ve aileleri buluşturmak adına bir dayanışma çağrısı yapmıştır. Halkımızın kendi aralarında yardımlaşmasına vesile olma amacıyla yapılan duyuru üzerinden günler geçtikten sonra bu sabah itibariyle bahsi geçen dayanışma çalışmasını kamuoyuna farklı maksatlarla yansıtmak isteyerek, bir Kamu Kurumu olan Belediyemiz ve Başkanımız Ayhan Bilgen hakkında yıpratıcı, aslı ve gerçekliği olmayan aynı metin ve haber içeriklerine aynı saatler içinde organize biçimde, bazı ulusal medya kuruluşlarının internet haber sitelerinde ve sosyal medya adreslerinde yer verilmiştir. Özellikle birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu kritik süreçte yapılmaya çalışılan buluşturma çalışmaları hakkında bizlere ulaşarak kurumumuzdan hiçbir bilgi almadan ve yönetimimizle röportaj yapmadan gazetecilik adı altında, bilinçli karalama ve itibarsızlaştırma çabaları içine giren bu medya kuruluşları ve kişiler hakkında belediye hukuk işleri müdürlüğümüz tarafından gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.