GÜNCEL Haber Girişi : 06 Ekim 2021 01:22

Başkan Kılıç, “Bütün esnafım ne yapsın çaresizce direniyor”

Başkan Kılıç, “Bütün esnafım ne yapsın çaresizce direniyor”
Başkan Kılıç, “Bütün esnafım ne yapsın çaresizce direniyor” KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Başkan Kılıç, “Bütün esnafım ne yapsın çaresizce direniyor”

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Fırıncılar ve Lokantacılar Oda Başkanı Subutay Kılıç, pandemiden etkilenen esnafların son zamlarla birlikte daha da zor günler geçirdiğini belirterek devletin acilen çözüm üretmesini beklediklerini söyledi.

Başkan Kılıç, “Kovid 19 başladığından bu yana odamıza kayıtlı esnaflarımız zor günler geçiriyor. Son bir ayda gelen un, yağ şeker, et, bakliyat, sebze, elektrik, doğalgaz vb gelen zamlardan esnaflarımızın dayanacak gücü kalmadı. Girdi maliyetleri yüzde 40 esnafımız çaresizce ayakta durmaya çalışıyordu ama şimdi ayakta bile duramıyor. Acilen esnafımıza devletimiz el atması lazım.

Bir çuval un 110 TL iken 200 TL oldu

Susam kg 9 TL iken 20 TL,

Ayçiçek yağı 40 TL iken 80 TL vb benim lokantacım, pastanecim, fırıncım, pidecim, lavaşcım kısacası bütün esnafım ne yapsın çaresizce direniyor” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Levent celik 06 Ekim 2021 14:23

    Sn başkanın değerlendirmeleri yerindedir esnaf olarak zor koşullarda üretim yapmaktayız.her gün artan maliyet artışları bizleri çıkmaza sokmuştur,acilen temel gıda ürünleri ve dogalgaz, elektrik te esnaflara indirimli tarifeler uygulanmali üretim artışlarına kısmı frenleme getirilmeli.Hem vatandaş hem esnaf acisindan yararlı olacaktir