KARS Haber Girişi : 21 Eylül 2021 23:54

Başkan Kılıç’dan esnaf için önemli çağrı

Başkan Kılıç’dan esnaf için önemli çağrı
Başkan Kılıç’dan esnaf için önemli çağrı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Başkan Kılıç’dan esnaf için önemli çağrı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Lokantacılar ve Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Subutay Kılıç, 2021’de bitecek olan yüzde1 KDV’nin pandemi süresince uzatılarak esnafa olan desteğin devam etmesini hükümetten talep ettiklerini belirtti.

Başkan Kılıç, Pandemi nedeniyle gıdada %8 olan KDV oranının %1 e çekilmesi ile kısmen rahatlayan esnafın sorunlarının katlanarak devam ettiğini söyledi.

Başkan Kılıç, “1 Ekim 2021 tarihi itibarı ile KDV oranının tekrar aynı orana çekileceği haberi esnafımız tarafından infialle ve endişeyle karşılanmaktadır. Bu nedenle pandemi süresince  %1 olarak devam etmesi yönünde taleplerinin dikkate alınmasını arzulamaktayız.” dedi.

Federasyon adına ilgili ve yetkili makamlarla iletişim sağlanarak taleplerin iletildiğini, TESK Başkanının da konunun üzerinde titizlikle durduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “30 Eylül 2021’de bitecek olan yüzde1 KDV’nin pandemi süresince uzatılarak esnafa olan desteğin devam etmesini hükümetten talep etmekteyiz” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sayit Karabaglı Türkiye Lokantacılar Federasyonu G 22 Eylül 2021 11:44

    Serhat şehrimizin Kral başkanınna selam olsun