GÜNCEL Haber Girişi : 08 Şubat 2022 10:30

Başkan Kılıç, hükümete seslenerek esnafa acil yardım çağrısında bulundu

Başkan Kılıç, hükümete seslenerek esnafa acil yardım çağrısında bulundu
Başkan Kılıç, hükümete seslenerek esnafa acil yardım çağrısında bulundu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Başkan Kılıç, hükümete seslenerek esnafa acil yardım çağrısında bulundu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, “Esnafımız fiyatların altında eziliyor, faturalarını ödeyemiyor, kapatma durumuna geldiler” diyerek “Hükümetimizden acil yardım bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Başkan Kılıç, yüksek faturalar nedeniyle zor durumda olan esnafın içinde bulunduğu zor durumun görmezden gelinmemesi gerektiğini belirterek 'Esnafımızı elektrik çarptı' dedi. Başkan Kılıç, elektrik ve doğalgaz faturalarının çok yüksek rakamları bulmasının esnafı içinden çıkılamaz bir duruma getirdiğini belirtti.

Başkan Kılıç, “Esnafımız zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışıyorken, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar, esnafı tamamen zora soktu. Ham maddeye yüzde 100’ün üzerinde zam geldi. Hükümetten, Esnaf Odası’na kayıtlı üyelerimizin elektrik ve doğalgaz fiyatlarının eski haline getirilmesini istiyoruz. Eğer getirilmez ise esnafın yüzde 80’i işyerlerini kapatmak mecburiyetinde kalacak.” diye konuştu.

Hükümete acil yardım çağrısında bulunan Kılıç, “Ağır kış koşullarını yaşadığımız bu günlerde yüksek miktardaki elektrik ve doğalgaz faturaları esnafımızın belini tamamen bükmüştür. Tüm bu olumsuzluklar içinden çıkılamaz hale gelmiştir. Bir an önce vakit kaybetmeden bu soruna el atılmalı ve hükümet sorunu çözmelidir. Akıl almaz fiyatlar karşısında faturalarını ödeyemez duruma gelen esnaflarımız acil çözüm beklemektedir.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.