KARS Düzenleme Tarihi : 01 Eylül 2020 01:05 Haber Girişi : 01 Eylül 2020 01:05

Başkan Toraman 1 Eylül Dünya Barış gününü kutladı

Başkan Toraman 1 Eylül Dünya Barış gününü kutladı
Başkan Toraman 1 Eylül Dünya Barış gününü kutladı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Başkan Toraman 1 Eylül Dünya Barış gününü kutladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman1 Eylül Dünya Barış gününü kutladı:

İnsanlığın bugüne dek yaşadığı en büyük savaş olan 2.Dünya Paylaşım Savaş’ının 1 Eylül 1939 tarihinde Alman Ordularının Polanya’nın Batı kesimlerini işgal edilmesiyle başladığı kabul edilir. 50 Milyon İnsanın hayatına en az bir o kadarda yaralanmasına, sakatlanmasına, yol açan bu savaşın bitmesinden sonra Dünya Barış Günü ilan Edilmiştir. Emperyalistler arası Dünya’nın yeniden paylaşım süreci bitiminden sonra gelen Barış aynı zaman da yeni çelişkilerle bölgesel savaşların habercisi olana dek barış savaş demektir, savaşta barış demektir. Savaş’ın galipleri kendi çıkarlarını tüm dünya ezilen halklara kuşkusuz yenik emperyalist güçlere dayatmış dünya nüfuz alanları temelinde aralarında bölüşmüş ve paylaşımı daimi kılmak üzere Evrensel Barış’ı tesis etmesi için Birleşmiş Milletleri kurmuşlardır.

Ezen ve ezilen halklar arasında barış içinde bir arada yaşamak kutsandı. Devletler söz konusu dönemi sanki gerçek bir barış dönemi olarak algılamasına yol açtı. Birçok ulusun bağımsızlık hakkı ve özgürlükten yoksun olarak varlığını sürdürdüğü, dünyanın nüfuz alanlarına göre paylaşımı ve bu alanlar üzerinde emperyalist rekabet devam ettiği sürece, emperyalist haksız savaşların ortadan kalkması mümkün değildir.

1945-2020 döneminde, II. Dünya Savaşı sonrasındaki bu 75 yıllık barış sürecinde, dünyanın 90 ülkesinin dahil olduğu savaşlarda yaklaşık 25 milyon kişi yaşamını yitirdi. Bir başka deyişle bu dönem boyunca dünyanın her iki ülkesinden birinde haklı ya da haksız savaşlar yaşanmıştır. Birleşmiş Milletlerin gözetiminde, denetiminde ve üstelik de çoğunda onun koyduğu “temiz savaş” kurallarına uyularak yürütülen bu 200 savaşta  II. Dünya Savaşında ölenlerin yarısına yakın sayıda insan hayatı yok olmuştur aynı zamanda savaşan ülkelerin kaynakları ve zenginlikleri tahrip edilmiştir. Emperyalistlerin insanlığa barış diye yutturduğu, daha doğrusu, insanlığa barış olarak verip verebilecekleri bundan ibarettir!

Ülkemizde ve bölgemizde sürdürülen emperyalist vekalet savaşlarından vazgeçilerek kalıcı barışın temini için Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Cihanda Barış’ politikasına sıkı sıkı uymamız gerekmektedir.

Biz Ulu Önder Atatürk’ün barış politikalarını temel alarak, insan haklarını eşitlik, uygarlık ve barışı savunmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

Ayrımcılığın son bulduğu çocukların ve bebeklerin yatağa aç girmediği, çevre ve doğanın korunduğu, din, dil, ırk, cinsiyet gözetmeksizin herkesin eşit hak ve özgürlerle yaşayabildiği bir ülke istiyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hem ülkemizde hem bölgemizde hem de Dünyada barışın sonsuza kadar egemen olması için her türlü hukuki ve demokratik mücadeleyi sürdüreceğiz.

Bu nedenle hem içeri de hem de dışarı da sorunlarımızı barış zemininde çözmeliyiz. Türkiye’nin ihtiyacı hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüğe olan inançtır.  Bu duyguyla;  1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyor saygılar sunuyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.