SPOR Haber Girişi : 14 Mart 2022 07:45

Beyaz melekler Çıldır Gölü’nde

Beyaz melekler Çıldır Gölü’nde
Beyaz melekler Çıldır Gölü’nde KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Beyaz melekler Çıldır Gölü’nde

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KADIN SPORCULAR PUSHKİN RESTORAN SPONSORLUĞUNDA RACİNG MOTOSİKLET İLE ÇILDIR GÖLÜ’NDE GÖSTERİ YAPTI

Türkiye’nin başarılı racingcisi iki kadın Gözde Güney ve Gözde Hellaç, Motocross motosiklet sürücüsü Ata Kahvecioğlu ile birlikte üzeri karla kaplı buz tutan Ardahan ve Kars il sınırları içindeki Çıldır gölünde gösteri yaptı.  

Türkiye motosiklet federasyonunun lisanslı 3 sporcusu Çıldır gölünde bir ilke imza attı.

Gözde Hellaç, Gözde Güney ve Ata Kahvecioğlu’ndan oluşan motosiklet pilotları; 1 hafta süren çalışmaların ardından motosikletleriyle göle indi. Son günlerde etkili olan kar yağışıyla üzeri yaklaşık 30 santim karla kaplanan göl üzerine traktör çıkarılarak pist açıldı.

Buz için özel hazırladıkları pist motorlarıyla Çıldır gölü üzerinde nefes kesen bir performans sergileyen sporcular büyük keyif yaşadı.  

Türk kadınının her koşulda var olabileceğini ve motor sporlarına olan tutkularını gösterdiler. Yaklaşmakta olan Türkiye Pist Şampiyonasında yarışabilmek için spora, sporcuya destek veren firmalarla işbirliği yapmak istediklerini dile getirdiler.

2017 yılından bu yana motosiklet kullandığını, geçen sene düzenlenen kadınlar kupasında da yarıştığını söyleyen Gözde Güney, bu tür organizasyonlarda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bu yıl da bir ilki gerçekleştirerek buz tutan göl üzerinde motosiklet kullandığını belirten Gözde Güney, “Bu gösteri için buz ve karda hareket edebilmek için özel lastikler hazırladık. Kar kalınlığı çok fazla olduğu için önce traktör yardımıyla göl üzerinde pist açtık. Çok da keyif aldık. Hava da şansımıza inanılmaz güzeldi ve büyük keyif aldık.” dedi.

Kadınların bu spor dalında çok etkin olmadığını kaydeden Güney, “Artık her alanda kadınlar olarak kendimizi göstermek istiyoruz. Geçen sene yarıştık ve bundan sonraki senelerde de kadınların her zaman pistlerde olmasını istiyoruz. Çıldır gölü inanılmaz güzel bir göl. Ama bir o kadar da soğuk burası bizim alışık olmadığımız bir ortam. Pistlerden gölün üzerine gelmek çok ayrı bir duygu. Bunu başarmış olmaktan da mutlu olduk. Sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de motor sporlarına vermiş lisanslı sporcu Gözde Hellaç da, “Türkiye’de aslında bir avuç sporcuyuz. Türkiye’de motor sporlarında var oluşumuz bilinmiyor. Bunun en büyük nedeni motor sporlarının erkek egemen bir spor olarak bilinmesi. Biz bugün Çıldır gölündeyiz ve bir gösteri düzenledik. İlk defa racing motorlarla Çıldır gölünde iki kadın olarak sürüş yaptık. Kadınların zorlu şartlarda da var olabileceğini göstermek istedik. Umarım mesajımız herkese ulaşır. Biz motor sporlarına gönül verdik.  Önümüzde yeni sezonun başlamasına iki aylık bir süreç var. Biz yeni sezonda yine yarışmak istiyoruz. Fakat Türkiye’de yarışabilmek için firmaların desteğine ihtiyacımız var. Bunlar aslında ufak görünen fakat spora ve sporcuya ne kadar destek verildiğini gösteren yaklaşımlar. Bizler burada Çıldır gölünde olmaktan çok mutluyuz. İlk defa kar üzerinde, buz üzerinde racing motosiklet süren iki kadın sporcuyuz. İsimlerimizde aynı mesleklerimizde aynı. İkimizde hemşireyiz.” diye konuştu.

Motocross Motosiklet sürücüsü Ata Kahvecioğlu ise, sponsorlara ve emeği geçen yereldeki destekçilere teşekkür etti ve karlı zeminde tozu dumana katarcasına ortaya koyduğu performansı ilgiyle izlendi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.