EĞİTİM Haber Girişi : 23 Ekim 2021 01:07

Bir fidan dikti, bir oyuncak sahibi oldular

Bir fidan dikti, bir oyuncak sahibi oldular
Bir fidan dikti, bir oyuncak sahibi oldular KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Bir fidan dikti, bir oyuncak sahibi oldular

Bir fidan dikti, bir oyuncak sahibi oldular

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Belendik Köyü'nde Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 'Bir fidan bir oyuncak' etkinliği düzenlendi. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün'ün da katıldığı programda ilk ve ortaokulda 120 öğrencisi olan Belencik Köy okulunun bahçesine fidan dikildi. Şenlik havasında geçen etkinlikte 'Bir oyuncak ta sen ver' sosyal medya platformu tarafından temin edilen oyuncaklar çocuklara dağıtıldı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün bir görevinin de toplum yararına etkinliklerde bulunmak olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Sonar Aygün, "Belendik köyünde ormanların geliştirilmesi, çocuklardaki ağaç sevgisini pekiştirmek adına bu etkinliği düzenledik" dedi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve "Bir oyuncak da sen ver" platformu işbirliğince Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen "Bir fidan bir oyuncak" etkinliğinde, fidanlar toprakla buluşturuldu. Her fiden diken çocuğa bir oyuncak hediye edilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Kars Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan Hoşgören, Muhtar Mehmet Doğan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, Kars Denetim Serbestlik Müdürlüğü ve Bir oyuncak da sen ver iş birliğinde güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir oyuncak da sen ver derneği Kars'ta başladı ve proje tuttuğu için Türkiye'nin her tarafına yayıldı. Her çocuk bir oyuncağı hakkeder, mutlu çocuk mutlu yarınlar için harekete geçmişler, sivil toplum kuruluşları, hayırseverlerin iş birliğinde özellikle köydeki çocukları yüzünü güldürüyorlar." Diye konuştu.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün ise bugün de tarihte de vatan savunması uğruna şehitlerin verildiği Sarıkamış ilçesine bağlı Belencik köyünde ormanların geliştirilmesi, çocuklardaki ağaç sevgisinin pekiştirilmesi adına güzel bir etkinlik yapıldığını ifade etti.

Ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu dile getiren Başsavcı Aygün, "Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Ormanları korumak hepimizin görevidir, bizler de ağaç dikerek ve ağaç dikmeyi sevdirerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Sizlerin yükümlülüğü öğrencilik hayatınız boyunca bu fidanlara gözünüz gibi bakmak ve bunların büyümesinde emek sarfetmeniz olacaktır. İleride bu günü hatırlayarak gururla bu ağaçları biz dikmiştik diyebileceğiz." Dedi.

Öğrenciler de, "Bugün bize oyuncak dağıttılar, sonra fidan diktik çok güzel bir etkinlikti. Oyuncakları çok beğendik, emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz." dediler.

Konuşmalar dan sonra protokol üyeleri ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu. Çocuklar minik elleriyle diktikleri Fidanlara  gözleri gibi bakacaklarını söylediler.

Program, 27 Ekim 1993 tarihinde 90 kadar teröristin köyü basarak dönemin muhtarı ve eşinin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi şehit ettikleri köyde birkaç yıl önce yapılan şehitliğe ziyaret gerçekleştirildi. Şehitlerimiz için Kuranı kerimden ayetler okunup dualar edildi.

Muhtar Mehmet Doğan, 0 gün  yaşananları anlatarak köylülerinin vatanı, toprağı, bayrağı için verdikleri mücadeleleri anlatarak birlik. Beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi. “Vatanımız için bayrağımız için toprağımız için köyümüz için bugün de canımız ve malımızı vermeye hazırız” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.