KADIN Haber Girişi : 16 Nisan 2018 20:46

Bitlis’te turizm haftası

Bitlis’te turizm haftası
Bitlis’te 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 42'nci Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Bitlis’te turizm haftası

KAFKAS HABER AJANSI

Bitlis’te 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 42'nci Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan’ın konuşmasının ardından Vali İsmail Ustaoğlu konuşma gerçekleştirdi. Vali Ustaoğlu, adeta cennetten bir köşe olan ülkemizin doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak, dinamik kültür ve turizm politikaları ile ülkemizin dünya turizminde alacağı payı artırmak ve kültürümüz ile taçlanan Anadolu’nun emsalsiz güzelliklerini dünyaya tanıtmak yolunda atılan her adımın takdire şayan olduğunu belirtti. Ustaoğlu, “Çünkü bin yıl önce silinmez mührümüzü vurduğumuz Anadolu, uhdesinde barındırdığı sayısız değerlerle tarih boyunca dünyanın gözbebeği olmuştur. Bacasız Sanayi olarak nitelenen turizm, sektör olarak ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından biri olmanın yanı sıra, değişik kültürlerin tanışıp kaynaşması ve uluslararası barışın tesis edilmesinin de en kestirme yoludur. Bu anlamda turizmi sadece sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerle sınırlı tutmak doğru olmayacaktır. İnanç, kültür, sağlık, spor ve sanat alanları da turizm bakımından ciddi önem arz etmekte ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde göz ardı edilemeyecek bir katkı sağlamaktadır” dedi.

“Ülkemiz, dört bir yanıyla kültür ve medeniyet kokan bir coğrafyaya ev sahipliği yapmaktadır” diyen Vali Ustaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Saygıdeğer katılımcılar;

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.