Boğatepe Köyü için “Fark Yaratan Projeler”

Boğatepe Köyü için “Fark Yaratan Projeler”

VİDEO LİNKİ: https://fb.watch/paRGKHoFlM/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İstanbul’daki Hisar Okulları’ndan 21 öğrenci 7 öğretmen gözetiminde Kars merkeze bağlı Boğatepe köyüne 4 günlük ziyaret gerçekleştirdiler. Boğatepe Çevre Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu’nun da eşlik ettiği ziyaret anlamlı ve renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul’dan gelerek ilk kez köyde kalan öğrenciler 4’erli gruplar halinde köy evlerine dağıtıldı. Ev sahipleriyle birlikte köyde 4 gün geçiren öğrenciler ahırda süt sağımı izleyip erişte kesimi ve mantı pişirme etkinliklerine de katıldılar.

Türkçe bölümünün okuttuğu bir kitaptan yola çıkarak her öğrenci Boğatepe köyü ile ilgili “Fark Yaratan Projeler” ürettiler. Öğrenciler projelerini de bir bir anlatarak arkadaşları, öğretmenleri ve Boğatepe Çevre Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu ile paylaştılar.

Hisar Okulları öğretmenleri ayrıca Bilsem’de Kars MEB öğretmenleri ile paylaşım sunumları yaptılar.

4 günlük köy etkinliği projelerin değerlendirilmesi ve Ani Ören Yeri’nin gezilmesiyle son buldu.

Köydeki anılarıyla birlikte Kars’tan ayrılan öğrenciler Boğatepe Çevre Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu’ya, misafir oldukları ev sahiplerine ve aile bireylerine ve Boğatepe köylülerine teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.