BÖLGE Haber Girişi : 29 Kasım 2018 15:51

Boz ayıların avlanmasına zemin hazırlanıyor

Boz ayıların avlanmasına zemin hazırlanıyor
Geçtiğimiz günlerde basında çıkan “İnsan yiyen ayılar” konulu çeşitli haberler üzerine KuzeyDoğa Derneği’nin dün yayınladığı açıklayıcı bilgilerin ardından Derneğin Başkanı Çağan Şekercioğlu da resmi twitter hesabından paylaşım yaparak, sansasyonel ve bil

Boz ayıların avlanmasına zemin hazırlanıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Geçtiğimiz günlerde basında çıkan “İnsan yiyen ayılar” konulu çeşitli haberler üzerine KuzeyDoğa Derneği’nin dün yayınladığı açıklayıcı bilgilerin ardından Derneğin Başkanı Çağan Şekercioğlu da resmi twitter hesabından paylaşım yaparak, sansasyonel ve bilimsel olmayan iddiaların boz ayıların avlanmasına zemin hazırladığını ileri sürdü.

Şekercioğlu, “Basında yer alan ve boz ayıların avlanmasına zemin hazırlayan sansasyonel ve bilimsel olmayan iddiaları KuzeyDoga Derneği yanıtladı” dedi.

Şekercioğlu’nun paylaşımına Bahattin, “‏Hayvanın katledilmesine hepimiz karşıyız. Ama Doğu Karadeniz bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın isyanını da Devletin duyması lazım artık. Bal, mısır gibi ürünlerinin hiçbirini bırakmıyor o boz ayılar.” mesajını paylaştı.

Şekercioğlu da “Yaban hayatı zararına karşı bir sigorta veya tazminat sistemi mantıklı ancak o zararın yaban hayatı tarafından yapıldığını teyit edecek yeterli uzmanımız yok. Bu uzmanlar olmayınca da böyle bir sistemin suistimal edileceğinden korkuluyor. Örneğin Hırvatistan'da bu sistem var.” yanıtını verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.