BTK Hattı, Kars’tan Astrahan'a bütün bölgeyi kalkındıracak

BTK Hattı, Kars’tan Astrahan'a bütün bölgeyi kalkındıracak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye’den Rusya’ya yaş meyve-sebze taşımacılığı yapan Azeri KDY Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Galip Mammadov, Bakü-Tiflis-Kars Hattının, Rusya’nın Astrahan kentini lojistik merkezi haline getirdiğini söyledi. Merkezi Bakü’de bulunan lojistik şirketi, BTK Hattı devreye girdikten sonra hem kapasitesini arttırdı hem de ulaşım sürelerini önemli ölçüde kısalttı.

“KAPASİTE 1 MİLYON TONA ÇIKABİLİR"

Astrahan Bölge Valisi İgor Babuşkin tarafından kabul edilen Mammadov, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye, Rusya ile İran arasında demiryolu ile doğrudan karşılıklı taşımacılık yaptıklarını anlatan Mammadov, Bakü-Tiflis-Kars Hattı açıldıktan sonra kapasitelerini iki katına çıkardıklarını söyledi. Şu anda Özbekistan’la da yoğun temas halinde olduklarını aktaran Mammadov, lojistik üslerinin bulunduğu Astrahan’da kargo hacimlerini bir milyon tona çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

"BTK HATTI, AZERBAYCAN VE TÜRKİYE'NİN ORTAK VİZYON PROJESİ"

Astrahan Valisi İgor Babuşkin de bu projenin Astrahan bölgesinin kalkınmasına katkıda bulunacağına işaret etti. Bakü-Tiflis-Kars Hattının, Kuzey Güney Uluslararası Taşımacılık Koridorunun önemli bir unsuru olduğunu hatırlatan Babuşkin, Rusya Devlet Başkanı Putin’in de bu koridora büyük önem verdiğini belirtti. KDY Lojistik Başkanı Galip Mammadov da, “Sebze ve meyvenin 4-5 günde Mersin’den Astrahan’a ulaşması, Azerbaycan ile Türkiye Devlet Demir Yollarının vizyon projesi olan Bakü-Tiflis-Kars Hattının devreye girmesi sayesinde gerçekleşti” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 4 / 1 BTK Hattı, Kars’tan Astrahan'a bütün bölgeyi kalkındıracak 0

  • 4 / 2 BTK Hattı, Kars’tan Astrahan'a bütün bölgeyi kalkındıracak 1

  • 4 / 3 BTK Hattı, Kars’tan Astrahan'a bütün bölgeyi kalkındıracak 2

  • 4 / 4 BTK Hattı, Kars’tan Astrahan'a bütün bölgeyi kalkındıracak 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.