KARS Haber Girişi : 20 Ocak 2021 22:01

Bu da kardan ayı

Bu da kardan ayı
Bu da kardan ayı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Bu da kardan ayı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Akyaka ilçesi Topkaya mahallesinde kardan ayı yapan çocuklar gönüllerince eğlendi.

Akyaka Tapu Müdürü Mitat Akbaba’nın 6.5 yaşındaki oğlu Boğaç Kaan Akbaba, ağabeyinin de yardımıyla dev bir kardan adam yaptı. Kardan yapmaktan büyük keyif aldığını söyleyen minik Boğaç, kış mevsimini çok sevdiğini, yoğun kar yağışının ardından doyasıya karla oynadığını söyledi.

Kış aylarında kar yağdığını, havaların soğuduğunu belirterek kış ayının kızak kaymak. Kartopu oynamak gibi nimetlerinden yararlandıklarını ifade etti.

Boğaç Kaan Akbaba ayrıca, “Kar yağdı beyaza büründü doğa / Kar yağdı mikroplar çekildi sağa / Kar yağdı kurt indi bahçeye bağa / Kar yağsın ve çocuklar kızak kayalım. Kar ile şenlensin yuvalarımız / Kar ile canlansın doğalarımız / Kar ile süslensin rüyalarımız / Kar yağsın da kardan adam yapalım” şiirini okudu.

Sokak köpeklerine de bakan Boğaç, “Tarçın” ismini verdiği köpeğini çok sevdiğini her gün onlara yiyecek verdiklerini de sözlerine ekledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.