KARS Haber Girişi : 18 Ekim 2021 00:42

Bu yangına bir su serpelim

Bu yangına bir su serpelim
Bu yangına bir su serpelim KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Bu yangına bir su serpelim

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Büyükdurduran Köyünde Murat Erdağı’ya ait evde çıkan yangında bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi, 30 bin TL para da yanarak kül oldu.

Edinilen bilgilere göre yangın akşam saatlerinde meydana geldi. Tüp de yemek pişerken 3 çocuk sahibi Erdağı ailesi de hayvanlara bakmak için ahıra gitti. Bu sırada Murat Erdağı’nın eşi patlama sesi duydu. Koşarak eve gittiklerinde alevlerle karşılaştılar.  Kendi imkanları ve komşuların da yardımıyla yangın söndürülmeye çalışıldı. İtfaiye aracı gelene kadar verilen tüm mücadelelere rağmen ev kullanılamaz hale geldi. Evin tavanı çöktü, tahtalar yandı, duvarlar bile alev aldı, buzdolabı, çamaşır makinesi başta olmak üzere tüm eşyalar yandı.

Murat Erdağı’nın evde 45 bin TL nakit parası da vardı. Traktörün taksitini ödemek için başka bir yere koyduğu 15 bin TL’yi kurtaran Murat Erdağı, diğer odadaki 30 bin TL’yi kurtaramadı.

30 bin TL’nin yandığını söyleyen Murat Erdağı, kışa gireceğimiz bu günlerde evsiz ve eşyasız kaldığı için üzüntülü olduğunu söyledi.

Muhtar Lütfü Tepebaş, komşularının evinin eşyalar ve paralarla birlikte yanmasına  çok üzüldüğünü belirterek, “Buradan işadamlarına ve yetkililere sesleniyorum. Kış gelmeden Murat Erdağı kardeşimize sahip çıkalım .” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.