KARS Düzenleme Tarihi : 11 Kasım 2020 14:47 Haber Girişi : 11 Kasım 2020 14:47

Bugün bütün Azerbaycan sevinç içindedir

Bugün bütün Azerbaycan sevinç içindedir
Bugün bütün Azerbaycan sevinç içindedir KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Bugün bütün Azerbaycan sevinç içindedir

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Azerbaycan Diller Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi müdürü Dr. Aynur Babaşova Beşkonak, ‘Azerbaycan Bayrak Günü’ kutlama töreninde yaptığı konuşmada, bugün bütün Azerbaycan ve Turan Eli’nin sevinç içerisinde olduğunu söyledi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’nca düzenlenen törende duygularını aktaran Beşkonak, Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından 28 yıl önce işgal edilen toprakların geri alındığına dikkat çekerek bayrak sevgisinin öneminde değindi.

Türk dünyası olarak gurur ve mutluluğu birlikte yaşadıklarını da belirten Dr. Aynur Babaşova Beşkonak, “Bayrak Bayramımız ve Azerbaycan Silahlı Ordusu’nun kazandığı tüm zaferler kutlu olsun!

Bugün hem Azerbaycan Cumhuriyeti Bayrak Günü olması itibariyle hem de Şuşa’nın işgalden azat olması münasebetiyle Kars’taki ata ocağımızdayız, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğundayız. İnsan sevincini bölüştükçe sevinci çoğalır, kederini bölüştükçe kederi azalır. Bugün bizleri bu ata ocağına toplayan ve bununla da sevincimizi bölüşerek çoğalmasına vesile olan Sayın Başkonsolosumuz Nuri Guliyev’e teşekkür etmek istiyorum.

Bugün bütün Azerbaycan ve Turan Eli sevinç içindedir. Bugünlerin benim için önemi bir başkadır çünkü ben Karabağlıyım, Cebrayıl şehrinde doğup büyüdüm. Karabağımız karış karış, her karışı şehit kanıyla sulanarak, canlanarak işgalden azat ediliyor. Askerlerimiz kanlarını, canlarını ortaya koyarak bizim çocukluğumuzu, hatıralarımızı bize geri veriyorlar. Böylece o kutsal topraklara, yıllardır ruhsuz kalan topraklara yeniden bir nefes dokunacak, o topraklar üzerinde yeniden mahrem insanlar gezecek.

Biz Azerbaycan tarihinde kanla yazılan şerefli bir dönemin canlı şahitleriyiz. Bu tarih sonraki nesillere el üstünde taşınacak, ebedileşecektir ama bizler bunun canlı şahidiyiz ve bu anlamda çok şanslıyız. Bugün Azerbaycan’ın acılarla, ıstıraplarla, katliamlarla dolu tarihinin ve kaderinin üzerine güneşin doğduğu bir gündür. Ezeli olan topraklarımız, ezeli olan düşmanlarımızdan temizlenmiştir. Toprak namustur, şereftir, onurdur, gururdur. Şanlı Azerbaycan Ordusu yıllardır Ermenilerin ayaklarının altında olan gururumuzu düşmanın ayağının altından kaldırarak öpüp başına taç etti. Bunun için öncelikle bu Vatan sevgisini, bu azmi bize veren Allah’a sonsuz şükürler olsun! Sonra da bir an bile düşünmeden canını Vatan yolunda siper eden askerlerimiz var olsun! Biz son aylarda yaşadığımız bütün sevinçlerimizi onlara borçluyuz. Vatan yolunda şehitlik mertebesine yükselenlerin ruhları karşısında ise saygı ve ihtiramla eğiliyoruz. Mekânları cennet olsun. Ve bu zaferde imzası olan, kısa zaman içinde “akıl almaz” başarıya önderlik eden Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, halkın Milli Kahramanı İlham Aliyev’e teşekkür etmeyi bir şeref ve vazife bilirim. Şehitlerimizin ve askerlerimizin kanıyla, canıyla yazılan bu şanlı tarihimizin yol göstereni hiç şüphesiz Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV ve onun yürüttüğü doğru, güçlü ve kararlı siyasetidir.

Bu şerefli yolda, haklı davada Azerbaycan’ın yanında yer alan kardeş Türkiye ve Pakistan başta olmak üzere diğer ülkelere de teşekkür borçluyuz. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere, tarihin her döneminde olduğu gibi bu süreçte de Azerbaycan’ın yanında olan, manevi desteğini hiç bir zaman esirgemeyen kardeş Türkiye’ye teşekkür ederiz. Bayrak Bayramımız ve Azerbaycan Silahlı Ordusu’nun kazandığı tüm zaferler kutlu olsun!” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.