KARS Düzenleme Tarihi : 18 Ekim 2020 21:42 Haber Girişi : 18 Ekim 2020 21:43

Burhan Görken’in “Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk” Romanı Çıktı

Burhan Görken’in “Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk” Romanı Çıktı
Burhan Görken’in “Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk” Romanı Çıktı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Burhan Görken’in “Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk” Romanı Çıktı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Burhan Görken uzun zamandır üzerinde çalıştığı kitabını tamamlayarak yayınladı. 

“Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk “ adlı roman Doğu Ekspresi ile Kars’a oradan Çıldır Gölüne giden üniversite öğrencisi iki gencin trende karşılaştıkları yaşlı bir adam ve onun ilginç hikayesini konu ediyor.

Bir memleket romanı diyebileceğimiz kitapta elli yıl öncesi ve sonrası ile Kars’ı Arpaçay’ı Çıldır’ı, Çıldır Gölünü bulacaksınız. Bölgenin doğal güzellikleri, doğal zorlukları ve insan ilişkileri bir yedek subay öğretmenin çevresinde yaşanan olaylarla anlatılmış.

Burhan Görken 2000’li yılların başında genellikle küçük mizah öyküleri yazarak yazım hayatına başladı.  “Dua Eden Eller”, “Tepemizdeki Irkçılık”, “Hızır Aleyhiselam Kapıyı Çaldı ”, Oy Men Ölüm” adlı gülümseten yazıları  “Lahmacun Mizah “ internet sitesinde ve “Salkımsöğüt” e dergisinde yayınlandı.  Kafkas Haber Ajansı Köşe Yazıları bölümümde ondan fazla yazısı yayınlanarak on binlerce kişi tarafından beğenilerek okundu.

NE DEDİLER

Eğitimci-Yazar ve Karikaturist Sevdakar Çelik: “ … Burhan GÖRKEN, güzel insanların yaşadığı Göldalı Köyü'nden çıkan bir birey olarak, bir ilke imza atmıştır: Roman yazmıştır.  Kolay iş değildir roman yazmak. Bu nedenle gurur vericidir.

Sanatın incelikli dilini kullanarak değerli bir esere imza atan Burhan kardeşimi yürekten kutluyorum.

Bu başarılı ve verimli kalemin yepyeni eserlerle zaman-zaman karşımıza çıkacağını umut ediyor ve diliyorum.”

Eğitimci-Yazar-Şair ve Editör Mürsel Adıgüzel: “… Burhan Görken, kaleme aldığı bu kitabında, iki sevgilinin yaşadıklarını en ince ayrıntılarına kadar, duygu yoğunluğu içinde, onların sevgilerini, sevinçlerini, övgülerini, üzüntülerini ve hatta yergilerini de, fevkalade bir anlatım düzgünlüğü içinde, kaleme almış olduğunu gördüm. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

Tunç Yayınları tarafından 1. Baskısı yapılan kitap tanıtım amacıyla internet üzerinden satış yapan bazı internet sitelerine gönderilecek. İlk Baskı kitap temin etmek isteyen okuyucular [email protected]  ile yazar ile iletişim kurarak temin edebilir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ebru Şahin 07 Kasım 2020 21:39

    Muhteşem bir kitap olmuş hikayede kendimi buldum Kars ın soğuk havasını iç imizde hissettik ailece okuyup hayran kaldık şiddetle tavsiye ediyorum

  • Bayram Efe ÇAVUŞ 04 Kasım 2020 08:39

    Burhan GÖRKEN Romanınızı okumak daha nasip olmadı ama okuduğumda büyülü kalacağımdan küçücük de olsa hiç kuşkum yoktur.Sizi tebrik eder ve saygıyla eğilirim.