GÜNCEL Haber Girişi : 02 Kasım 2018 22:01

Bursa’da Kars’ın Kurtuluş Gecesi

Bursa’da Kars’ın Kurtuluş Gecesi
Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu ve bağlı derneklerle birlikte kutlandı.

Bursa’da Kars’ın Kurtuluş Gecesi

KAFKAS HABER AJANSI / K.Ali ERGÜL

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu ve bağlı derneklerle birlikte kutlandı.

Geceye Bursa’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlı birçok hemşerimizin yanı sıra Bursa’daki yerel siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Bursalı hemşerimiz misafir olarak katıldılar.

Gecede Kars yöresine ait folklor gösterilerinin yanı sıra yöresel sanatçılarımız Himmet Öztürk ve Cuma İlkar’ın müzik ziyafeti katılımcılar tarafından büyük bir coşku ve beğeniyle izlendi .Müzik eşliğinde yöresel oyunlar oynandı.

Kurtuluş gecesinde Kars valiliği adına Bursa PTT Başmüdür yardımcısı değerli hemşerimiz Muzaffer Sara tarafından 1855’te Sultan Abdülmecit tarafından Kars’a verilmiş olan madalyanın orijinaliyle birebir olarak darphanede bastırılmış olan madalya Federasyon yönetim kuruluna takdim edildi.

Anlamlı gecede KAIDER Federasyon Başkanı Av. Sefer Erdinç Dülger; ”Kahramanlığı nedeniyle, Sultan Abdülmecit tarafından 1855’te Kars’a Gazilik ünvanlı ve madalyası verilmiştir. Ancak ne yazık ki Cumhuriyetten sonra Kars’ın hakkettiği bu tarihi ünvan unutulmuştur.Kaiderf Bursa yönetimi ve dernekler olarak bizler bu unvanın tekrar iade edilmesi için her platformda girişimde bulunmaya devam edeceğiz.

Bu güzel etkinliğin başarıyla gerçekleşmesi için maddi ve manevi olarak büyük bir emek sarf eden başta Kaiderf Bursa yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım olmak üzere, federasyonumuza bağlı derneklerimizin değerli başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, önceki dönem federasyon başkanlarımıza, etkinliğin sunumunu başarıyla yapan sayın Dilay Nakış hanımefendiye, etkinlikte müzik ziyafeti çeken değerli sanatçılarımız Himmet Öztürk ve Cuma Ilkar’a, folklor gösterileriyle izleyenleri büyüleyen folklor ekibimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, basın emekçilerine , Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerimize, katılan ve katkı koyan sevincimize ortak olan herkese şahsım ve Kaiderf Bursa yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederim”dedi.

(BA-BA-S) BURSA (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI - K.Ali ERGÜL

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.