SON DAKİKA Haber Girişi : 10 Şubat 2018 21:14

Buz Tutan Çıldır Gölü’nde nefes kesen atlı yarışlar

Buz Tutan Çıldır Gölü’nde nefes kesen atlı yarışlar
Ardahan’da bu yıl 5’incisi düzenlenen Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleninde düzenlenen atlı yarışlar heyecanlı anlar yaşattı. Atlı kızak ve dört nal yarışları ile cirit müsabakalarında buzlu zeminde kayan atlardan düşen sporcular yürekleri ağızlar

Buz Tutan Çıldır Gölü’nde nefes kesen atlı yarışlar

KAFKAS HABER AJANSI / SUAT İNCEDERE - DİNÇER AKTEMUR

Ardahan’da bu yıl 5’incisi düzenlenen Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleninde düzenlenen atlı yarışlar heyecanlı anlar yaşattı. Atlı kızak ve dört nal yarışları ile cirit müsabakalarında buzlu zeminde kayan atlardan düşen sporcular yürekleri ağızlara getirdi. Kırgız sporcuların sergilediği Gökbörü oyunu ise adeta nefesleri kesti.

Çıldır Belediyesi Sosyal Tesisleri mevkiinde yapılan etkinlikte Kırgız sporcuların sergilediği Gökbörü oyunu nefesleri kesti. At üzerinde kuzu postunu almaya çalışan atlılar zaman zaman düştüler. Ayrıca buz üstünde atlı kızak, dört nal, rahvan/yorga, cirit kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklar yarışı sırasında atlı kızaktan düşen kızak sürücüsü atların iplerini bırakmayarak kızağın arkasından sürüklenerek gitmesi izleyen tarafından korkuyla izlendi.

Kars ve Malatya illeri arasında oynanan atlı cirit müsabakasını da Selim Akçakale Atlı Spor Kulübü kazandı.

Dört nal at yarışmasında bir atın seyirciler arasına dalması, bariyeri kırması, atın ve sporcunun düşmesi heyecan ve korku yaşattı. Vatandaşların sağa sola yattığı o anlarda anne ve kucağındaki bebeğin korku dolu bakışları dikkatlerden kaçmadı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.