SİYASET Haber Girişi : 20 Kasım 2023 21:22

Caner Özyılmaz’ın Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlama Mesajı

Caner Özyılmaz’ın Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlama Mesajı
Caner Özyılmaz’ın Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlama Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Caner Özyılmaz’ın Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlama Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AK Parti Kars Belediye Meclis Üyeliği Aday Adayı Caner Özyılmaz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Özyılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, her çocuğun; dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun daha güzel bir dünyada yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığı özel bir gün. Ne yazık ki son günlerde, yaşanan savaşlar ya da açlığın pençesinde boğuşan çocuklar dünyadaki müreffeh ülkelerde yaşayan yaşıtları kadar şanslı değil.

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu ve bilimsel yaklaşımlarla herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesi, Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi ile şekillenmiştir. Günümüzde çocuk hakları ile ilgili olan uluslararası belge 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmedir.

Unutulmamalıdır ki, sevgi, saygı, eğitim hakkı, yaşam hakkı, sağlık hakkı bir çocuğun en doğal hakkıdır. Bu hakları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sunmak bizim en önemli görevimizdir. Bunun için tüm dünya, çocuklarımızın yarınlara güçlü şekilde hazırlanması için çaba göstermeli.

Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümün hiç solmaması için onların haklarını korumak ve savunmak zorundayız.

Bizler dünyadaki tüm çocuklarımızın tebessümüne talip olmak, onlarla gönül köprüleri kurmak ve geleceğin erdemli nesillerini yetiştirmek üzere çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz.

Bu vesileyle tüm dünya çocuklarının 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, çocukların daha güzel, daha adil bir dünyada yaşamasını diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.