KARS Haber Girişi : 13 Aralık 2021 22:59

Çetin Adıgüzel Kimdir?

Çetin Adıgüzel Kimdir?
Çetin Adıgüzel Kimdir? KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Çetin Adıgüzel Kimdir?

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın şetiştirdiği ünlü müzisyenlerden Çetin Adıgüzel, sosyal medyada hakkında yapılan bazı yorumlara istinaden kendi hesabından bir açıklama yaptı.

“Bu yazıyı yazma zorunluluğu hissettim” diyen Adıgüzel şu ifadeleri kullandı:

BİYOGRAFİM...

Şahsım, Çetin ADIGÜZEL 01.05.1963 yılında KARS ta doğdum. ilkokulu Gazi ilkokulunda. Orta okulu Atatürk Orta okulunda. Liseyi Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstüri Meslek lisesi Elektirik bölümünde.Üniversiteyi Kafkas Üniversiteri Kazım Karabekir Meslek Lüksek okulu elektirik elektronik bölümde okudum.1982 yılında okulu haziran ayında direkt bitiren ilk üç  öğrenciden birisiyim.Eski adı PTT olan daha sonra Türk Tekelom olan Devlet Dairesine Erzurum da açılan sınava girmiş ve üçüncü sırada kazanıp teknik  personel olarak  kars ptt de asaleten göreve başladım.23 yıl Türk Telekomda çalışsıktan sonra Telekom  özelleştirme kapsamına girdiği için kurum değiştirerek Kars Kafkas Üniversitesi. Sağlık kültür ve spor daire başkanlığı kültür hizmetleri şübe müdürlüğünde göreve başladım. son üç yılı  kültür  şübe müdürü olarak çalıştıktan sonra 34 yıllık hizmet süresini tamamlayıp emekli oldum.

 Memuriyet hizmetim süresince ve öncesinde Kars Kafkas Halk oyunları ve mahalli halk oyunlarını icraa eden halk eğitim  müdürlüğü bünyesinde açılan bütün kursalara katıldım.İyi bir danscı olmanın bütün inceliklerini rahmetli hocam. Şahvelet GENÇLER başta olmak üzere diğer hocalarımdan öğrendim.Guruplarda aktif danscı olarak on yıl görev yaparken yöre türküleri  okumaya başladım. Makamları ve yöre türkülerimizin inceliklerini müzisyen abilerimiz, Doktor İlhan Güven GÜNAL .Celal BAYRAK VE Öztürk ARAS tan öğrendim. Kafkas halk oyunları ile tanışmam ,Gazi ilk okulu 4. Sınıfta  okurken başladı.Sonra Rahmetli Gülçehre Askeran hocamızın dikkatini çekmişti ki beni karma oluşturduğu minikler Kafkas halk oyunları ekibine aldı.Orta okul  sıralarında tiyatro, futbol ve halkoyunları, üç etkinliğe bir arada katılıyordum.Türkçe öğretmenim Sayın Esen Cici Erdem   Okulda sergilediğimiz Tyatro oyununda iki rol birden vermişti. Düzgün  diksiyonla konuşmama ve hitap etmemde emeği çoktur.Lise yıllarında benimle bütün bilgisini paylaşan çok saygıdeğer öğretmenim sayın Erol Atakısı’nin emeklerini unutmam mümkün değil. Memuriyet yıllarımda tanıştığım ve çok değer verdiğim rahmetli Avukat İbrahim BOZYEL den eksik kalan yönüm edebiyat şiir hitap etme ve Iğdır yöresi halk oyunlarının inceliklerini öğrendim. Azerbaycan’a ilk giden kafilenin içerisinde yer aldım. Üzerimde emeği olan bütün hocalarımı aramızdan ayrılanları rahmetle yad ediyorum. Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömür diliyorum. Yorum yazan bütün hemşehirlilerimi kucaklıyorum. İyi ki varsınız. çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla. yöremizde kullanılan çalgı aletlerini de solak olmama rağmen  amatörce çalmaya başladım. SERHAT KARS ımızı yurt içi ve yurt dışı festival ve yarışmalarda başarı ile temsil etmiş 1991 yılında Fransa nın Dijon şehrinde her yıl düzenlenen Dünya Halk oyunları Yarışmasında Genelde TÜRKİYE'mizi özel de KARS'ımızı başarıyla temsil etmiş ve Dünya Şampiyonu olmuştuk. Dönemin Cumhur Başkanı(rahmetli) Turgut ÖZAL bizi Çankaya köşkünde kabul etmiş sabah kahvaltısını bizimle beraber yapmış ve çeşitli hediyelerle ödüllendirmiştir.

Yaklaşık kırkbeş yılın KARS kültürüne bahş etmiş birisi olarak hemşerilerimizin mutluluklarını paylaşmış düğünlerini idare etmiş ve Kars türküleri okumuşumdur.

FOLKLÖR( halk bilmi) birikimimle  yeni tez hazırlayan yada araştırma konusu folklör olan  akademik arkadaşlarımla bilgi birikimini paylaşan.Karslıların kültür elçimiz yakıştırmalarına layık olmaya çalışan ve söz konusu KARS ise gerisi tefarruatır şiyarına gönülden inana birisi olarak .

Çetin ADIGÜZEL iki eser öğrenip topumun huzuruna çıkan birisi değil.Ayrıca solak olmama rağmen bütün ensturmanları sağ elimle  ve eksiksiz çalmaya gayret gösteren birisiyim.

Yaşamının büyük bir bölümünü KARS' ta geçiren hala KARS'ta yaşayan ve KARS'ı çok seven kültürünü medeniyetini seven  yaşayan ve yaşatmaya çalışan birisi olarak  hakkımda bir kaç ne idüğü belirsiz kişinin yorumlarına çok üzüldüğümü belirtmek isterim.

Eleştirilere açık birisi olarak, şahsımı eleştirenlerin en az benim kadar bilgi birikiminin olması gerektiğini düşünüyorum.

Atalarımız boşuna dememiştir. Meyveli ağaca herkes taş atar.

KARS'lı hemşerilerimin dikkatine sunuyorum.

Çetin ADIGÜZEL. Saygılarımla...

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taner Bulut 16 Aralık 2021 09:05

    Cok kıymetli ve degerli abim ben Taner Bulut Allah senden razı olsun ki biz 1981 de Kars dan İstanbul a göc ettik ama senin paylaşımları gördükce hep kendimizi yurdumuzda hissettik bu yasatan sen ve senin gibi güzel insanlar oldu Allah işini gücünü ras.getirsin Degerli Kafkas haber ajansı teşekkür ederim.iyiki varsınız.