GÜNCEL Haber Girişi : 13 Mart 2018 13:05

CHP Heyeti Kars Şeker’de

CHP Heyeti Kars Şeker’de
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (TÜRKŞEKER) ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba öncülüğündeki komisyon üyeleri, Kars Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek basın açıklaması yaptılar.

CHP Heyeti Kars Şeker’de

KAFKAS HABER AJANSI

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (TÜRKŞEKER) ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba öncülüğündeki komisyon üyeleri, Kars Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek basın açıklaması yaptılar.

Kars Erzurum yolu üzerindeki Şeker Fabrikası önünde bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki komisyon üyeleri, fabrika işçileriyle ayak üstü shbat edip hatıra fotoğrafları çektirdiler.

“BÜTÜN TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNİ ETKİLENECEK”

CHP İl Başkanı Mustafa Aras’ın ziyarette bulunanları takdimi ve Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop’un fabrikayla ilgili bilgi vermesinden sonra HP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bir konuşma yaptı. Kars’ın hayvancılıkta öncü il olduğunu belirten Ağbaba, “Sadece Kars’ta değil, Ağrı’da değil, Erzurum’da ve Erzincan’da değil Trabzon’da İstanbul’da bunun mücadelesini vermesi gerekiyor. Buradaki kapatılan fabrikalar sadece buradaki ekonomiyi etkilemeyecek, bütün Türkiye’nin ekonomisini etkileyecek. Dolayısıyla Türkiye’de vatanını, milletini seven herkesin bu satışa dur demesi gerekiyor." diye konuştu.

“ZARAR EDİYORSA OSMANGAZİ KÖPRÜSÜNÜ KAPAT”

Ağbaba, daha sonra şunları söyledi;

“Buradan iddiayla söylüyorum, her ortamda da konuşmaya hazırız; Şeker Fabrikalarının zarar etmesi kocaman bir yalan. Sen yatırım yapmazsan, sen gereken desteği vermezsen tabi ki zarar eder. Zarar ediyorsun yöneticilerini değiştir. Niye işçiyi kapı dışarı ediyorsun niye fabrikanın kapısına kilit vuruyorsun. Zarar ediyorsa Osmangazi köprüsünü kapat. Avrasya tünelini kapat, Yavuz Sultan Selim köprüsünü kapat. Onlarda zarar ediyor. Şehir hastaneleri de zarar ediyor onları da kapat. Böyle mantık olur mu arkadaşlar. Böyle devlet olur mu? Böyle devlet olmaz. Maalesef Kars’a kimse gelip yatırım yapmıyor. Şimdi buraya devlet 1993 yılında bir Şeker Fabrikası kurmuş buraya bir hayat vermiş. Sadece buradaki alanda değil ki toprağını eken çiftçi, kamyoncusu, besicisi, herkes bundan ekmek yiyor. Burası kapatılırsa bilin ki besicilik iyice bitecek. Eğer tasarruf edeceksen eğer bir memlekete itibar kazandıracaksan Kars Fabrikasıyla kazandıracaksın. Değerli arkadaşlar bir vatanı toprağı yapan şey sadece bazı şeyler değil. Yani tabi ki bu topraklar hepimizin ortak mücadelesiyle kuruldu, şehit kanları var. Bir vatanı vatan yapan şey şehit kanlarıdır ama vatanı vatan yapan ney biliyor musunuz arkadaşlar. Vatanı vatan yapan çay, vatanı vatan yapan tütün, vatanı vatan yapan şeker pancarı, vatanı vatan yapan pamuk, vatanı vatan yapan fındık, kayısı, et, zeytin, haşhaş. Vatanı vatan yapan bunlar arkadaşlar. Bunlar yoksa bizim varlığımızın ne anlamı var ne önemi var.”

“KALDIRIN SOL ELİNİZİ…”

Ağbaba, Erzurum’daki bir konuşmasında kadro isteyen taşeron işçilerine seslendiğini de şu sözlerle dile getirdi: Ağbaba, “Dedim ki arkadaşlar sol ellerinizi havaya kaldırın. Onlarda kaldırdılar. ‘ Ne yapacağız’ dediler. Dedim ki ‘sağ ellerinize vurun hızlıca vurun, elim kırılsaydı da oy vermeseydim deyin” dedim.”

BU NİŞASTA BAZLI ŞEKER KISIRLIK YAPIYOR KISIRLIK BUNU BİLİN

Şeker Pancarının önemiyle ilgili de şu konuşmayı yaptı:

“Nişasta bazlı şeker kanser yapıyor, obezite yapıyor. Bir şey daha yapıyor değerli arkadaşlar. Diyorya ‘3 çocuk yapın, şimdi 5’e çıktı, 5 çocuk yapın’ diyor ya. Bu Nişasta bazlı şeker kısırlık yapıyor kısırlık bunu bilin. Tek bir sloganımız var ‘Şeker vatandır vatan satılmaz.’”

“KORSAN KONUŞMACI”

Basın açıklamasında ilginç bir detay da kameralara yansıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşma yaparken Selimli Ahmet Tarhan sık sık araya girerek bazı hatırlatmalarda bulundu. Ağbaba bir ara “Sen benden daha fazla konuşuyorsun bu arada” esprisi yaptı. Ahmet Tarhan’ın, “Sizi gerçeklere yönlendiriyorum” demesi üzerine de Ağbaba, “Korsan konuşmacı” esprisini de patlattı. Konuşmanın sonunda da Ahmet Tarhan isimli vatandaş Ağbaba’nın yanına gelerek, “Biraz müdahale ettim kusura bakmayın. Herkes konuşacak öyle şey yok” diyerek CHP heyetiyle de tek tek tokalaşıp “Hoş geldiniz” dedi.

AĞBABA: HEMŞEHRİ BAKANA LAF SÖYLENMEZ

Konuşmanın ardından heyet Fabrikaya geçerek Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop’tan bilgi aldı. Kop bu arada bazı sıkıntılardan bahsederken katılımcılardan biri Karslı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı kastederek

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.