SİYASET Haber Girişi : 26 Haziran 2020 12:27

CHP Kars il başkanlığından Kaftancıoğlu’na destek açıklaması

CHP Kars il başkanlığından Kaftancıoğlu’na destek açıklaması
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK CHP Kars il başkanlığından Kaftancıoğlu’na destek açıklaması
CHP Kars il başkanlığından Kaftancıoğlu’na destek açıklaması

CHP Kars il başkanlığından Kaftancıoğlu’na destek açıklaması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

CHP Kars il başkanlığı adına Başkan Vekili Selahattin Özşahin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek açıklamasında bulundu

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan KAFTANCIOĞLU 7 yıl önce sosyal medyada paylaştığı mesajlardan dolayı yargılanmıştır. Yargılama sonucunda 9 yıl 8 ay ceza almıştır. Bu sonuca bir üst mahkeme olan İstinaf Mahkemesi'nde itiraz edilmiştir. Istinaf Mahkemesince bu ağır karar onanmıştır. Gündemi değerlendirmek için kamuoyu ile paylaşılan, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilecek bu mesajlar için verilebilecek ceza çok ağır olmuştur. Kamuoyu vicdanını yaralamıştır. Türk toplumunun kadına bakış açısı bu değildir. Bir bilim insanı olan Sayın KAFTANCIOĞLU ülkemizin siyasal hayatına katkı koyacak önemli simalardan biridir. Bu karar Türk demokrasi tarihine düşecek olumsuz kararlardan biri olarak geçmiştir. Son zamanda muhalif görüşleri, muhalif gazetecileri; yargı yoluyla susturmak, iktidar politikası haline gelmiştir. Sayın Canan Kaftancıoğlu'nun il başkanlığında başarılı olması iktidar yetkililerini endişelendirmiştir. Başarıyı engelleme yolunda bilindik kararların uygulanması yoluna gidilmiştir. İl başkanlığı seçiminden 2 gün sonra hakkında soruşturma başlatılmıştır.31 Mart Belediye seçimleri başarısından sonra hakkında iddianame hazırlanmış, mahkeme alışılmamış bir hızla karar vermiştir. Bu kararın 23 Haziran seçim zaferinin yıl dönümünde açıklanması planlı bir yargı müdahalesinin sonucudur. Dava siyasi bir davadır. Yargı siyasetin hesaplaşma alanı olmamalıdır. Yargı, Türk milleti adına karar vermelidir. Bu tür kararlar yargıya olan güveni aşındırmıştır. Kamuoyu araştırmaları ve önemli mahkeme başkanlarının da açıklamalarında da bu sonuç ortaya çıkmaktadır. İktidar seçim başarısızlığında kendi özeleştirisini yapmak yerine, muhalif kesimleri susturmak yolunu seçmiştir. Muhalif kesimleri ötekileştirmektedir. Siyasal hayata yakışmayan açıklamalar yapmaktadır. Oysa ki, Ülkemizin ve dünyanın gündemi bu değildir. Dünyanın gündemi; devletlerin bilim ve teknolojiyi kullanarak değişen dünya koşullarında hegemonyalarını devam ettirme gayretleridir. Enerji ve su kaynaklarına hakim olmak istekleridir. Toplum, bilişim ve iletişim toplumuna dönüştürülmüştür.

Ülkemizin gündemi ise ekonomiktir. Genç işsizlik, gençlerin kaybolan umutlarıdır. Ülkemizin tasarrufları yetersiz olması sebebiyle yabancı fonlara ihtiyaç duyulmaktadır. Kalkınma için son yıllarda aşırı derecede kullanılan bu fonlar üretime dönüşememiştir. Gençlerimizin geleceği ipotek altına alınmıştır. Gelecekte karşılaşacakları sorunların çözümü için gençlerimizin politika geliştireceği yer, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu haksız uygulama il başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu'nu Türk siyasal hayatının önemli bir aktörü yapacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı çok yakındır. Bizler, Türk yargısı ve basınını özgürleştirecek, gerçek işlevini yeniden inşa edeceğiz. Türkiye Millet Meclisi'ni yeniden işlevine kavuşturacak, güçlendirilmiş demokratik parlementer sistemi yeniden kuracağız. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri; İl başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız. Kendisinin İstanbul başarısını taktirle karşılıyor, çalışmalarımız için örnek alıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri olarak tüm ezilenlere, haksızlığa uğrayanlara ve il başkanımıza sahip çıkacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.