Çıldır Gölü buz tuttu, ziyaretçiler gönüllerince eğlendi

Çıldır Gölü buz tuttu, ziyaretçiler gönüllerince eğlendi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars ve Ardahan illeri sınırları içinde bulunan Çıldır Gölü kısmen buz tuttu. Gölü ziyarete gelenler halay çekip kaydılar. Gönüllerince eğlenen ziyaretçiler buz tutan göle hayran kaldıklarını söylediler.

Her kış mevsiminde yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü bu yıl da muhteşem görüntüsüyle adeta büyüledi.

Dondurucu soğukların etkili olduğu Çıldır Gölü buz tuttu. Gölün yüzeyinde yaklaşık 20 santim buz tabakası oluştu.

Gölün büyüleyici güzelliğini görmeye gelenler gönüllerince eğlendiler. Aileler çocuklarını ellerinden tutarak kaydırırken gençler ise bol bol halay çekti. Gölde hatıra fotoğrafları çektirenlerden isimlerini buza yazanlara kadar herkes gölü hayranlıkla izledi.

Özellikle de göle ilk kez gelenler yıllardır televizyonlardan izleyip haberlerde okudukları gölde bulunmanın mutluluğunu yaşadılar.

Tur Rehberi Çiğdem Düger, “Kars Ardahan arasındaki dünyanın ikinci tatlı su gölü olan Çıldır gölünün 20 santim buz tutması nedeniyle buraya geldik ve misafirlerimiz gölün üzerine çıktılar. Turistik Doğu ekspresi de dört gözle bekleniyor. 15 Aralık itibariyle bölgeye turist akını olacak. Sizleri bu destinasyonda görmek için bekliyoruz” dedi.

Doğu Ekspresiyle Konya’dan Kars’a gelen Filiz Narin de, “Yaklaşık 2-3 yıldır buranın hayalini kuruyordum. Bugün Ani Ören Yeri’ne gittik ikinci olarak da göle geldik. Burası çok güzel ve gezilip görülesi bir yer. Şu anda buz tutmuş gölün üzerindeyiz. Çok heyecanlıyım. İyi ki de gelmişim” diye konuştu.

Babasıyla birlikte İstanbul’dan gelen Yusuf Demir ise gölde kaydığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Buz üzerine ay-yıldızlı şanlı bayrağımızı da kazıyan Demir, babasının kendisini bol bol kaydırdığını ifade etti.

Çıldır gölünde buz kalındığının önümüzdeki günlerde 40 santime ulaşması bekleniyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.