SPOR Haber Girişi : 21 Şubat 2018 17:04

Cirit öğreniyorlar

Cirit öğreniyorlar
Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen Kırıkkale’den gelen Kırşehirli Ebru İşler ile Ankaralı Ece Akdoğan Çoban, Kars Kafkas Atlı Cirit Spor Kulübünün Selim İlçesi’ne bağlı Kekeç Köyü’ndeki cirit müsabakasını izledikten sonra at binip cirit attılar.

Cirit öğreniyorlar

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen Kırıkkale’den gelen Kırşehirli Ebru İşler ile Ankaralı Ece Akdoğan Çoban, Kars Kafkas Atlı Cirit Spor Kulübünün Selim İlçesi’ne bağlı Kekeç Köyü’ndeki cirit müsabakasını izledikten sonra at binip cirit attılar.

Kars’ın Selim ilçesinde fedakar gençlerin yaşattığı ata sporu cirit yurdun dört bir yanından meraklılarını Selim’e çekiyor. Ciriti izleyenler Selim ilçesini de ziyaret ediyor, alış verişlerini de yaptıktan sonra ilçeden ayrılıyorlar.

Kars Kafkas Atlı Cirit Spor Kulübü 10 at, Akçakale Atlı Spor Kulübü 10 at ve Başköy Köyü Allah-u Ekber Dağı Atlı Cirit Spor Kulübü de 10 atla toplam 30 at ciritçilerin naralarıyla köyleri şenlendiriyor.

Ayakta tutulan ata sporunu yaşayan ve yaşatan gençler hafta içi misafirler için sahaya çıkıyor hafta sonları da kendi aralarında müsabakaya çıkıyorlar. Gösteri maçları karadüzen şekilde yapılıyor. Ciritin karlı zeminde yapılması özellikle de misafirlerin dikkatini çekiyor. Selim ilçesi böylelikle ülke genelinden kente gelen misafirlerin vazgeçemediği gösterilere ev sahipliği yapıyor.

Cirit meraklıları da akın akın Kars’a geliyor ve Selim ilçesine giderek hem cirit izliyor hem de at binip cirit atıyorlar. At korkularını yenen misafirler Selimli gençlere ata sporu ciriti yaşattıkları için de teşekkür ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Kekeç köyünde oynanan cirit müsabakası yine meraklı bir grubu ağırladı. Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen gruptan Kırşehirli Ebru İşler ile Ankaralı Ece Akdoğan Çoban cirit müsabakasını hayranlıkla izlediler. Müsabakanın ardından da at binip cirit deneyimi yaşadılar.

Ebru İşler, “Kars’a ilk kez geldik ve bu kadar güzel ve etkileyici bir şehir olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadık. Tarihiyle, doğasıyla, sosyal ve kültürel yaşamıyla harika bir şehir bulduk karşımızda. Sarıkamış’ı, Çıldır Gölü, Ani Harabeleri, ciriti, balı, kaşarı, yağı, peyniri, kazı ve daha saymakla bitmeyecek onlarca güzelliği var. Selim Kekeç köyündeki cirit tam bir heyecan doluydu. Gençlerin at aşkı, cirit aşkı, spor aşkı görülmeye değerdi. Unutulmayacak anılar yaşadık. İlk kez ata binme fırsatı bulduk ve binmişken de cirit atmayı da ihmal etmedik. Bunun yanında Kekeç köyünün misafirperverliğinden de çok etkilendik. Kars Kafkas Altı Spor Kulübü Başkanı Selçuk Başkaya bizleri evine götürdü, yemek ve çay ikramında bulundu, ıslanan ayakkabılarımızı sobanın yanında kuruttu. Bunlar unutulmaz güzellikler ve bizler bu güzelliklerle memleketimize döndük. Tekrar tekrar Kars’a ve Karslılara teşekkür ediyoruz” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.