KARS Düzenleme Tarihi : 29 Kasım 2020 23:03 Haber Girişi : 29 Kasım 2020 23:04

Ciritte heyecanlı dakikalar

Ciritte heyecanlı dakikalar
Ciritte heyecanlı dakikalar KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Ciritte heyecanlı dakikalar Ciritte heyecanlı dakikalar

Ciritte heyecanlı dakikalar

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Kekeç köyünde meydan alan cirit tutkunları izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattılar.  Tek amaçları ata sporu ciriti gelecek nesillere aktarmak olan Selimli gençler her türlü hava koşullarında çıktıkları cirit meydanından hünerlerini sergiliyorlar. Bu hafta sonu da karla kaplı Allah-u Ekber Dağlarının eteklerinde cirit atan gençler, zaman zaman attan düştü zaman aman da zeminin azizliğine uğradı.

Bölgede yıllardır ciriti unutturmamak için büyük mücadele veren gençler, her hafta sonu bir köydü buluşarak atlı cirit gösterisi yapıyor. Kendi aralarında oynadıkları karadüzen ciritte iki devre halinde oynayarak devre aralarında atlarını dinlendiriyorlar. İzleyicilere keyifli anlar yaşatmak için var güçleriyle atları koşturuyorlar. Atılan ciritin rakibe isabet etmesi, atılan ciritin havada tutulması, belli mesafede ciriti ata değil oyuncuya isabet ettirme çabaları keyifli anların yaşanmasına neden oluyor. Avazları çıktığı kadar bağırarak müsabakaya konsantre olan gençler zaman zaman da zeminin azizliğine uğruyor.Soğuk havanın sertleştirdiği zemin öğlen saatlerinde güneşin eksisiyle yumuşuyor. Bu da atların dengesini kaybetmesine ve sporcuların attan düşmesine neden oluyor. Ciritin kaçınılmazlarından olan attan düşme sahneleri heyecana neden oluyor. Attan düşen gençler ani bir refleksle yeniden ata binerek müsabakaya kaldıkları yerden devam ediyorlar.

Ciritçilerin en çok istediği ise kulüplerine destek verilmesi ve yeni gençlerin yetiştirilerek bölgede cirit atı sayının artırılması. Bir istekleri ise Kars Özel İdaresi katkılarıyla Selim ilçesi girişinde yapılan cirit sahasının en kısa sürede hizmete sokulması. Bunun için de yetkililere çağrıda bulunuyorlar. Yem, eğer, çizme, kamçı desteklerini de beklediklerini ifade eden gençler tüm cirit sevdalılarını müsabakaları izlemeye davet ediyorlar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.