GÜNCEL Haber Girişi : 09 Ocak 2018 17:00

Dağcılar Allahuekber’de zirve yaptı

Dağcılar Allahuekber’de zirve yaptı
Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir araya gelen 124 dağcı, TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar öncülüğünde 3 bin 180 metre rakımlı Allahuekber Dağı'na tırmanarak zirve yaptı.

Dağcılar Allahuekber’de zirve yaptı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir araya gelen 124 dağcı, TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar öncülüğünde 3 bin 180 metre rakımlı Allahuekber Dağı'na tırmanarak zirve yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) organizesinde, bu yıl 19'uncusu düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı için Sarıkamış-Kars Karayolu'ndaki Allahuekber Dağı Şehitlik Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve şehitler için dua edildi.

TDF’nin Kars’tan katılan sporcuları İl temsilcisi Erdal Özcan, Özfer Koçak, Mehmet Güneş, Abdul Gaffur Erdoğdu, Yakup Rahitoğlu, Nesip Kılıçarslan, Ömer Kutak, Adem Beyribey, Alpay Alibeyoğlu, Fatih Kurum, Emrah Çeltikçi, Ali Ekrem Uyal, Hasan Çelik, İnan Ercan, Kazım Çağrı, Yücel Örs ve Özkan Tepe 5 Ocak’ta Selim’in Sarıgün köyüne giderek kamp kurdular. Burada bir gece konakladıktan sonra 6 Ocak günü sabah erken saatte 2 bin 700 metrede eksi 28 derecede ana kamp kurdular. 7 Ocak günü sabah 08.30’da zirve için yola çıkıldı. Ortalama 5 saat süren zorlu tırmanış saat 12.30’da 3 bin 180 rakımda zirve yapılmasıyla son buldu.

Zirvede ilk olarak Sarıkamış şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve toplu bir şekilde İstiklal marşı okundu.

TDF’nin pankartı açıldıktan sonra TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar bir konuşma yaptı. Başar, Sarıkamış Harekatı'nın yıl dönümü dolayısıyla Allahuekber Dağlarına tırmanış yaptıklarını söyledi. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılında Allahuekber Dağı'na çıkarak şehitlerimizi andığını ifade eden Başar, bu topraklar için şehit olan askerlerimizi, vatan evlatlarımızı anmanın önemine de değinerek. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun her yıl düzenlemiş olduğu etkinliğe bu yıl 124 dağcıyla katıldıklarını da kaydeden Başar zirvede İstiklal Marşı'nı okuyup şehitlerimizi andıklarını aktardı. Başar, “Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmış özel bölgeler, Sarıkamış her zamanki gibi soğuk, askerlerimizin çektiğini hissettiklerini hissetmeye çalıştık." dedi.

Dağcılar burada düzenlenen törenin ardından inişe geçtiler. Yaklaşık 2.5 saat sonra ana kapma gelindi. Çadırlar toplandıktan sonra Sarıgün köyüne dönüş başladı. Sarıgün köyünde sporcuları bekleyen sürpriz bir karşılama oldu. Kars Dağcılar Arama Kurtarma Kulübü (KARSDAG) sporcularından Özfer Koçak’ın eşi Sibel Koçak, yeğeni Mehmet Koçak, kızı Nazlı Koçak ve Erdal Ercan’ın eşi Sedef Ercan ve kızkardeşi Zübeyde Ercan tarafından tüm dağcılara sıcak çay ve çorba ikram edildi.

Sarıgün köyünde ayrıca TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar tarafından tüm dağcılara katılım sertifikası takdim etti.

Burada ısınan dağcılar şehitlerimiz anısına zorlu bir tırmanışı daha başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin onur ve gururuyla Kars’a döndüler.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.