KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 23 Ocak 2022 22:50

Darıca’da Kars Rüzgârı Esecek

Darıca’da Kars Rüzgârı Esecek
Darıca’da Kars Rüzgârı Esecek KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Darıca’da Kars Rüzgârı Esecek

KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Kocaeli Darıca’nın en güçlü derneklerinden biri olan Kars ili ve ilçeleri Derneği Kars’ın yöresel güzelliklerini Darıca’da tanıtacak.  29 Ocak’ta Darıca kapalı pazarında açılışı gerçekleşecek olan Kars tanıtım günleri 2 Şubat’a kadar sürecek.

Tanıtım günleri için dernek lokalinde kahvaltılı toplantı yapıldı. Başkan Ali Şen, "Kıymetli hemşerilerim, saygıdeğer büyüklerim. Yoğun bir kar yağışı olmasına rağmen geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi 29 Ocak’ta Darıda Kars Tanıtım Günleri yapacağız. Çok güzel bir program olacak. Kars’ımızın kültürünü, örf adetlerini, geleneklerinin tanıtılacağı güzel bir program olacak. Sadece Kars’a özel stantlarımız olacak ve yöresel sanatçılarımız bulunacak. Yöresel yiyeceklerimizin sergilendiği çok güzel bir etkinlik olacak. Şimdiden teşekkür ediyor ve sizleri de davet ediyorum.” dedi.

“BİZİM AYRIMIZ GAYRIMIZ YOKTUR”

Şen ayrıca, “Darıca’da bizler Kars Ardahan ve Iğdır olarak birlikteyiz. Et ile tırnak gibiyiz. Bunun haricinde diğer hemşeri dernekleri de bizimdir. Çok güzel bir uyum içindeyiz, onlarda bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayacaktır. Tekrar hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık.” diye konuştu.

Dernek lokalindeki kahvaltıya çok sayıda dernek üyesi, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Karslı iş insanları ve Karslı vatandaşlar, basın mensupları ve dernek üyeler katıldı. Yoğun kar yağışına rağmen dernek lokalinin hınca hınç dolduğu gözlerden kaçmadı.

(VA-BA-S) KOCAELİ/DARICA /(KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.