GÜNCEL Haber Girişi : 19 Eylül 2023 22:26

Dedeman’ın Kars’taki ikinci oteli “Qrısta Managed By Dedeman” açıldı

Dedeman’ın Kars’taki ikinci oteli “Qrısta Managed By Dedeman” açıldı
Dedeman’ın Kars’taki ikinci oteli “Qrısta Managed By Dedeman” açıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Dedeman’ın Kars’taki ikinci oteli “Qrısta Managed By Dedeman” açıldı

Dedeman’ın Kars’taki ikinci oteli “Qrısta Managed By Dedeman” açıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye’nin 81 ilinde Dedeman bayrağını dalgalandırma hedefiyle büyümesini sürdüren Dedeman Hotels & Resorts International’ın, Sarıkamış’tan sonra Kars’taki ikinci oteli ‘Qrista Managed by Dedeman’ kapılarını açtı.

Türkiye’nin en büyük yerli otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International ile yatırımlarıyla Kars’ın gelişimine katkı sunan ABC KAR Turizm iş ortaklığıyla misafirlerini ağırlayacak olan Qrista Managed by Dedeman, zincirin hizmete açılan 26’ncı oteli oldu.

Dedeman’ın büyüme stratejisi kapsamında hayata geçirdiği dokuz markasından biri olan “Managed by Dedeman”ın ikinci oteli Qrista Managed by Dedeman, gerçekleştirilen görkemli açılış töreni ile misafirlerini ağırlamaya başladı.

Dedeman ve ABC KAR Turizm’in ev sahipliğinde 15 Eylül 2023 Cuma günü düzenlenen açılış törenine; Kars Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın başta olmak üzere Kars il ve ilçe protokolü, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dedeman ve Dedeman Grubu üst düzey yöneticileri, ABC KAR Turizm şirket ortakları Doğan Vergül, Ali Şayir ve Cemil Akbaba, Dedeman markasına uzun yıllar emek vermiş turizm profesyoneli Ergün Demiray ile basın mensupları katıldı.

Dedeman misafirperverliğinde büyüleyici bir atmosfer

Doğu Ekspresi’nin son durağı Kars’ın şehir merkezinde yer alan, 1876 yılında Baltık mimarisiyle inşa edilmiş ve günümüze kadar orijinal özelliklerini koruyarak gelmiş binasıyla Qrista Managed by Dedeman; misafirlerine sıra dışı bir deneyim yaşatacak.

Balkonlu seçenekleri de olan 26 adet odası, yerel mutfağa ait özel lezzetlerin sunulduğu restoranı ve şık atmosferli lobi barı otantik dekorasyonuyla dikkat çekerken, geleneksel Türk hamamının yanı sıra buhar odası ve sauna alanları, iş ve gezi amaçlı seyahat eden tüm misafirlerine dört mevsim ayrıcalıklı bir konaklama deneyimi sunacak.

Tarihi kültürüyle eksiksiz bir uyum içerisinde tasarlanmış, ahşap ve taş işçiliğinin kusursuz bir örneği olan otelde misafirler, iç dekorasyonda da otantik nüanslar görürken, sade ve efektif kullanıma göre dekore edilmiş şık odalarında Dedeman kalitesini yaşayacaklar.

Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kars, bir açık hava müzesi atmosferiyle bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Kars Kalesi, Sarıkamış Kış Turizm Merkezi, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü ve daha birçok tarihi-doğal güzelliğiyle bilinen şehir, yerli ve yabancı gezginlerin seyahat rotalarında önemli bir durak olarak yer alıyor.

Qrista Managed by Dedeman; tarihi Kars Kalesi’ne 5 dakika yürüme mesafesi, Ani Ören Yeri’ne 45 km, Sarıkamış’a 40 km, Kars Harakani Havalimanı’na 6 km uzaklıkta konumlanıyor.

“Dedeman’ın tecrübesiyle misafirlerimize unutulmaz bir konaklama deneyimi sunacağız”

Kars Kafkasyalı Asiler Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başlayan açılış töreninde konuşan ABC KAR Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Vergül, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel özellikleriyle öne çıkan Kars ilinin, birçok kişinin gezilecek şehirler listesinde yerini aldığını vurgulayarak, “Dedeman’ın tecrübeleriyle Karsımızı ziyaret edecek misafirlerimize unutamayacakları güzellikte bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz. Bu süre zarfında yol gösteren ve güven veren Dedeman Grubu ile olmak bizler için büyük bir avantaj” dedi.

“Qrista adı eşsiz misafirlik anlayışımızı temsil ediyor”

ABC KAR Turizm Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Şayir yaptığı konuşmada hayallerindeki projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Otelimizin adı olan Qrista; dünyada sadece Alpler’de ve Kars’ta yağan kristal karı, güzelliği ve eşsiz misafirperverlik anlayışımızı temsil etmektedir. 100 yıllık bir şehirde markalı bir otel olmadığını söyleyip Dedeman ailesi ile görüştüğümüzde, kendileri ellerini omuzumuza koydular ve bizi desteklediler” şeklinde konuştu.

ABC KAR Turizm Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemil Akbaba da yaptığı konuşmada Kars’a değer katacak Qrista Managed by Dedeman’ın açılışına destek veren herkese teşekkürlerini sundu.

“Şehirlerimizin kültür şehri olma özelliklerini açığa çıkaralım”

Turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Ergün Demiray konuşmasına, Dedeman ve Park Dedeman markalarına ek olarak tasarlanan yeni markaların oda kriteri olmaksızın, şehirlerin ve ilçelerin kendine özgü dokularına uygun yerleri değerlendirmesine olanak verdiğini belirterek, “Burada örneğini gördüğümüz gibi, çok yüksek binalar yapıp çok yüksek oda sayılarına ulaşmak yerine böyle binalar yaparak kültürümüzden de uzaklaşmamış oluyoruz. Turizm yatırımları sadece yatırım yapmaktan ibaret değil. Havaalanından içeriye girdiğinizde itibaren şehirden çıkana kadar esnafı, taksicisi, turizmcisi bu şehre bir değer katıyor ya da değeri yok ediyor. O yüzden her türlü desteği vererek, şehirlerimizin sahip oldukları kültürel değerleri açığa çıkaralım ve ‘kültür şehri’ olma vasıflarını yükseltelim” vurgusu yaptı.  

“2023 yılı sonuna kadar hizmet verdiğimiz otel sayısını 29’a çıkarmayı hedefliyoruz”

Törende konuşan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dedeman, “Bu açılışla birlikte hizmet verdiğimiz otellerin sayısını 26’ya çıkarmış olduk. Hedefimiz, 2023 yılı sonuna kadar bu sayıyı 29’a yükseltmek. Dedeman olarak, kurulduğumuz günden bugüne, gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve işlettiğimiz oteller ile ülkemiz için ekonomik değer ve istihdam yaratmayı misyon edindik. Bugün de bu misyonumuzu Qrista Managed By Dedeman ile Kars ilimize bir kez daha taşıyacak olmanın heyecanını ve memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

“Qrista Managed by Dedeman; şehrimizin ekonomisine, turizmine büyük katkı sağlayacak”

Kars Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın yaptığı konuşmada Kars’ın kendine ait bir kimliği, tarihi, kültürü, gastronomi zenginlikleri olduğunu hatırlatarak, “Bu şehir özel ve güzel bir şehir. Bu güzel şehre, bu kendine has kimliği olan şehre yatırım yapmak, hizmet etmek gerçekten çok kıymetli, çok değerli. Otelimizin; şehrimizin ekonomisine, turizmine büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. İnsanın doğup büyüdüğü şehre vefa göstermesi, o şehri unutmaması, o şehre hizmet etmesi hakikaten çok değerli. Sizler bu oteli şehrimize kazandırdınız, bizler de maddi ve manevi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.