GÜNCEL Haber Girişi : 03 Mart 2019 22:28

Derin Yaranın Adıdır 28 Şubat

Derin Yaranın Adıdır 28 Şubat
Dr. İmbat Muğlu’nun, “Derin Yaranın Adıdır 28 Şubat” yazısı:

Derin Yaranın Adıdır 28 Şubat

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. İmbat Muğlu’nun, “Derin Yaranın Adıdır 28 Şubat” yazısı:

Türkiye tarihine “post modern darbe" olarak geçen ve toplum ile siyaset üzerinde derin postal izler bırakan 28 Şubat'ın üzerinden yıllar geçti. Bin yıl süreceği iddia edilen bir süreçti. 28 Şubat mimarları yanılsa da demokrasi tarihine kara bir leke olarak hep yerini koruyacak olan 28 Şubat işbirlikçi askeri darbesi, küresel güçlerin çıkarlarına göre vesayet sistemini yeniden dizayn etmenin adıdır.

REFAH-YOL Hükümeti'nin gayri hukuki olarak düşmesine neden olan bu darbe medyanın desteğini de arkasına almıştı. Refah Partisi'nin sandıktan birinci parti olarak çıktığı 1995 seçimlerinden itibaren medyada başlayan "kara propaganda" MGK kararlarının imzalandığı 28 Şubat 1997 tarihine kadar aralıksız sürdü.

O dönemde yaşananların kısa özeti şöyle...

1995’de uzun süren arayışlardan sonra Çiller ile Erbakan el sıkıştı. 54'üncü hükümetin Başbakan’ı Necmettin Erbakan oldu. Olmasına oldu da dış mihrakların kontrollünde olan güruh; korku senaryolarıyla ilgili her gün ekranlarda haberler yapıyor, gazetelere manşetler atıyordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.