KARS Düzenleme Tarihi : 01 Ekim 2020 21:23 Haber Girişi : 01 Ekim 2020 21:24

Digor Ziraat Odası Tarım Danışmanları Çiftçilerin yüzünü güldürüyor

Digor Ziraat Odası Tarım Danışmanları Çiftçilerin yüzünü güldürüyor
Digor Ziraat Odası Tarım Danışmanları Çiftçilerin yüzünü güldürüyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Digor Ziraat Odası Tarım Danışmanları Çiftçilerin yüzünü güldürüyor

Digor Ziraat Odası Tarım Danışmanları Çiftçilerin yüzünü güldürüyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta uzun yıllardır arpa ve buğday ekimi yapılan Digor ilçesinin Hisarönü köyünde bu yıl Digor Ziraat Odası tarım danışmanlarının destekleriyle patates eken köylüler bol ve verimli ürün almanın sevincini yaşadılar.

Digor Ziraat Odası’nın görevlendirdiği tarım danışmanları uzun süreden beri köyleri dolaşarak çiftçileri verimli ekim yapılacak ürünlerle ilgili bilgilendiriyorlar. Arazileri ve toprak yapısını da inceleyerek hangi ürünün hangi tür toprakta daha verimli olacağını anlatıyorlar. Güneşin, rüzgarın, havanın bile etkili olduğu ürünlerin yetiştirilmesinde daha bilinçli hareket edilmesini de sağlıyorlar. Bu bilinçle hareket edilince de ortaya her iki tarafı da sevindiren sonuçlar çıkıyor.

Bu yıl da görevlerini başarıyla sürdüren tarım danışmanları ilçeye bağlı Hisarönü köyünde de toprak yapısını inceledikten sonra bugüne kadar arpa ve buğday eken çiftçileri aynı arazilerinde patates ekmeye sevk ettiler. Çiftçilerde tarım danışmanlarının yönlendirmesiyle arazilerine patates ekip bakımını da bilinçli bir şekilde sürdürdüler.

Geçtiğimiz günlerde patates sökümüne başlayan çiftçiler aldıkları verimli ürünü görünce sevinçlerini Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi’yle paylaştılar. Başkan Hagi de tarım danışmanlarıyla birlikte araziye giderek çiftçilerin sevincine ortak oldu.

Hagi, “Olumsuz iklim, toprak vb. şartlara rağmen yetiştirilemez denilen patates için, inancını kaybetmeden bu işe başlayan çiftçimiz bölgede ilk defa ektiği patateslerden düşünülenden fazla verim elde etti.” dedi.

Patates hasadına başlayan çiftçilerle bilgi alış-verişinde bulunan Hagi, önümüzdeki yıl birkaç köyde daha patates ekimi denemesinin yapılacağını ifade etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.