SPOR Haber Girişi : 08 Ocak 2023 01:01

Dikme köyünün Altın Kızları bayram havasında karşılandı

Dikme köyünün Altın Kızları bayram havasında karşılandı
Dikme köyünün Altın Kızları bayram havasında karşılandı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dikme köyünün Altın Kızları bayram havasında karşılandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dikme Hacı Yasemen Yılmazel Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencilerinden oluşan Kız Voleybol Takımı Kars il birincisi olduktan sonra Tunceli ilinde yapılan Bölge birinciliğini Erzurum ve Adıyaman il birincilerini 3-0 net skorlarla eleyerek bir ay sonra yapılacak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar.

Bir köy takımı ve bir sınıfın öğrencilerinin böylesine gurur verici bir başarıya imza atması İl Merkezine bağlı Dikme Köyü’nde büyük heyecan yaşattı. Dikme köyü muhtarı Orhan Yılmazel, köylüleriyle birlikte yola çıkarak şampiyonluktan dönen ekibi Kağızman yol ayrımı kavşağında karşıladı. Buradan konvoy halinde köye giren “Dikme Köyü’nün Altın Kızları” alkışlar eşliğinde karşılandı. Köy içinde araçlarla tur atan öğrenciler için muhtar Orhan Yılmazel tarafından evinin önünde koç kurban edildi.

Yapılan dualar ve kurban kesiminin ardından minibüsten inen “Altın Kızlar” alkışlarla karşılandılar. Ailelerinin kucaklayarak tebrik ettiği voleybol ekibi kupa ve madalyalarıyla sevgi gösterisinde bulundular.

Muhtar Orhan Yılmazel, okul müdürüne, emeği geçen öğretmenlerine, çocukların ailelerine ve köylülerine teşekkür ederek Kars’ta ilk defa bir köy okulunun tüm imkansızlıklara rağmen böyle bir aşarı elde ettiklerini söyleyerek hedeflerinin Türkiye şampiyonası kupasını da köylerine getirmek olduğunu söyledi. Köy okulu bahçesindeki voleybol sahasında çalışan öğrencilerin daha büyük başarılara imza atmaları için okullarına kapalı spor salonu yapılmasını da isteyen Muhtar Orhan Yılmazel, “Şu an o kadar çok sevinçliyim ki anlatamam. Bugün bu mutluluğumu herkesle paylaşmak istiyorum. Çocuklarımızı tebrik ediyor, hepsini alınlarından öpüyorum” dedi.

Köylülerde sevinçlerini dile getirerek köylerinde çok eski yıllarda futbol ve atletizm alanında da büyük başarılar elde edildiğini ifade ettiler.

Köy içindeki bayram havasında geçen karşılamanın ardından okullarına giderek sınıflarına geçen “Altın Kızlar” mutluluklarını gazetecilerle paylaşarak, “Küçük bir pota ile başlayan şampiyonluk maceramızı Türkiye şampiyonu olarak taçlandırmak istiyoruz. Okulumuzda spor salonu olmadığından il merkezindeki diğer okulların salonlarından da yararlandık. Ama biz okulumuza kapalı bir salon istiyoruz. Bu konuda yetkililerimiz bize yardımcı olursa seviniriz. Yeri geldi düştük, yeri geldi yorulduk ama azmimizi hiç yitirmedik. Küçük bir köyden çıkıp büyük şehirlerin donanımlı imkanları olan okulları elemiş olmak ise ayrı bir mutluluk. Muhtarımıza, okul müdürümüze, öğretmenlerimize, ailelerimize ve köylülerimize teşekkür ediyoruz. Bizlere güvensinler, Türkiye şampiyonu hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz.” dediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.