SPOR Haber Girişi : 19 Aralık 2023 23:07

Dikme köyünün Altın Kızları Voleybolda il birincisi oldu

Dikme köyünün Altın Kızları Voleybolda il birincisi oldu
Dikme köyünün Altın Kızları Voleybolda il birincisi oldu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Dikme köyünün Altın Kızları Voleybolda il birincisi oldu

Dikme köyünün Altın Kızları Voleybolda il birincisi oldu

Video linki: https://fb.watch/p1IzcbxtZD/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın merkeze bağlı Dikme köyünde geçen yıl bölge şampiyonu olan Hacı Yasemen Ortaokulu kız öğrencileri bugünde okullararası voleybol turnuvasında il birincisi oldular.

Dikme Hacı Yasemen Yılmazel Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencilerinden oluşan Kız Voleybol Takımı geçtiğimiz yıl Kars il birincisi olduktan sonra Tunceli ilinde yapılan Bölge birinciliğini Erzurum ve Adıyaman il birincilerini 3-0 net skorlarla eleyerek Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazanmışlardı. Dikme köyünün altın kızları bu yıl da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2023-2024 eğitim-öğretim yılı okul sporları voleybol yıldızlar il birinciliğinde şampiyon oldular.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’ndaki müsabakalar 6 Aralık’ta başlayıp 18 Aralık’ta sona erdi. Kızlarda toplam 17 okul erkeklerde ise 5 okul müsabakalara katıldı.

Kızlarda;

Dikme Hacı Yasemen Yılmazel Ortaokulu birinci,

Kağızman Kazım Karabekir Ortaokulu ikinci,

Sarıkamış Kazım Karabekir Ortaokulu üçüncü,

Akyaka YBO dördüncü oldu.

Erkeklerde;

Kağızman Kazım Karabekir Ortaokulu birinci,

Akyaka YBO ikinci,

Fevzi Paşa Ortaokulu üçüncü,

Kağızman Çiçekli Afet Evleri Ortaokulu dördüncü oldu.

İl merkezine bağlı Dikme köyü Hacı Yasemen Yılmazel Ortaokulu’nda bir sınıf öğrencilerinin böylesine gurur verici bir başarıya imza atması köyde de büyük heyecan yaşattı.

Dikme köyü muhtarı Orhan Yılmazel, okul müdürüne, emeği geçen öğretmenlerine, çocukların ailelerine ve köylülerine teşekkür ederek Kars’ta bir köy okulunun tüm imkânsızlıklara rağmen böyle bir başarı elde etmeleri bizleri sevindirdi.

Hedeflerinin büyük olduğunu belirten Muhtar Orhan Yılmazel, “Şu an o kadar çok sevinçliyim ki anlatamam. Bugün bu mutluluğumu herkesle paylaşmak istiyorum. Çocuklarımızı tebrik ediyor, hepsini alınlarından öpüyorum” dedi.

Dikme köyünün “Altın Kızlar”ı mutluluklarını paylaşarak, “Küçük bir pota ile başlayan şampiyonluk maceramızı Türkiye şampiyonu olarak taçlandırmak istiyoruz. Okulumuzda spor salonu olmadığından il merkezindeki diğer okulların salonlarından da yararlandık. Ama biz okulumuza kapalı bir salon istiyoruz. Bu konuda yetkililerimiz bize yardımcı olursa seviniriz. Yeri geldi düştük, yeri geldi yorulduk ama azmimizi hiç yitirmedik. Küçük bir köyden çıkıp büyük şehirlerin donanımlı imkânları olan okulları elemiş olmak ise ayrı bir mutluluk. Muhtarımıza, okul müdürümüze, öğretmenlerimize, ailelerimize ve köylülerimize teşekkür ediyoruz. Bizlere güvensinler, Türkiye şampiyonu hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz.” dediler.

Muhtar Orhan Yılmazel daha sonra voleybol takımını Köşem Gözde Restoranına götürerek yemek ikramında bulundu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.