GÜNCEL Haber Girişi : 05 Şubat 2018 12:19

Diyanet Sen Kars Şubesi’nden Adnan Oktar’a Suç Duyusu

Diyanet Sen Kars Şubesi’nden Adnan Oktar’a Suç Duyusu
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen, Adnan Oktar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik açıklamaları nedeniyle 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Diyanet Sen Kars Şubesi’nden Adnan Oktar’a Suç Duyusu

Kafkas Haber Ajansı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen, Adnan Oktar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik açıklamaları nedeniyle 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Diyanet-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş öncülüğünde il binasında bir araya gelen Diyanet-Sen üyeleri Adnan Oktar’ı sert bir dille eleştirerek, Adnan Oktar’ın Diyanet’in ve alimlerin halk nezdinde itibarını zedelemeye çalıştığını vurguladılar.

Basın açıklamasında ülkenin içinde bulunduğu çetin günlerde suni gündemler oluşturma çabası içerisinde olunduğunun altını çizen Diyanet-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş; “Bu çetin günlerde maalesef biz millet oalrak İstiklal mücadelesi verirken bazı mahfiller bu mücadeleyi akemete uğratmak istercesine suni gündemler oluşturma peşindedir. Yaptığı programlarla islam ahlakıyla bağdaşmayan gmrüntüerle halkın karşısına çıkan Adnan Oktar ve sahibi olduğu A9 kanalına duyarlı Müslüman ailelerinden tepkiler her geçen gün çığ gibi artmaktadır. İslamın kadın ve erkeklerin giyimi ile tavrı ve davranışı konusundaki hükümleri açık iken bırakın İslam dinini Yahudi ve Hıristiyan inancının dahi tasvip etmeyeceği nahoş görüntülerle ekranlarda boy gösterip toplumun sinir uçlarına dokunmak normal karşılanacak bir durum değildir. Bu nahoş durumu normalmiş gibi sunmanın arka planında kimlerin olduğunu tahmin etmekle birlikte Müslüman ahlaki sınırları zorlayarak nahoş tutumlar toplumda yaymak adına gösterdiği çaba kimsenin gözünden kaçmamakta ve oynanan oyunun herkes farkındadır.” dedi.

‘Müslümanların gözünün içine baka baka bu rezilliği sahneleyen Adnan Oktar’a tepki konulduğunda ise ahlaksız ifadelerle bu milletin güzide kurumu Diyanet’i hedef alarak aklınca cevap vermeye çalışmakta.’ diyen Keleş; “Diyanet’in ve alimlerin halk nezdinde itibarını zedelemeye çalışmaktadır. Adnan Oktar Diyanet’in gelirlerine gelince aklına İslam gelmekte ama kendine saldırı olduğunu hissettiğinde özgür bir devlette herkesin yaşamına olduğu kadar kendi yaşamına ve kepazeliklerine saygı duyulması gerektiğini vurgulamaktadır. Soruyoruz Adnan Oktar’a ‘senin nahoş görüntülerin özgürlükle meşru oluyor da, devletin anayasası ve ekonomik yapısı üzerine kurulu olan bir devlet anlayışı da diyanet hangi mantıkla bütçeden istisna olabilsin veya bu durum salt diyanetin sorunumu ki burada diyanet suçlanıyor’ İsrail’e sevgi gösterisinde bulunan Adnan Oktar İsrail ve Hırsitiyan memleketlerdeki dini kurumların bütçelerine de aynı mantıkla bakıyorsa buna ancak güllünür. Her defasında siyonizmin önderlerini kendilerine kardeş ilan eden İsrail’e hayranlığını tehtidkar bis uslupla dile getiren Adnan Oktar’ın İsrail’e gösterdiği saygının en azından yarısını ekmeğini yediği ülkenin kurumlarına ve İslam dininin temsil edildiği nezih bir kurum olan diyanete göstermesini kendisinden bekliyoruz. İslam’a ve insanlığa hizmetkar olan yüce dinimizin hizmetkarları için kullandığı alçakça cümleleri kendilerine iade ediyor, kurmuş olduğu kerhane içerikli ifadenin kendisine has bir yaşam şekli olduğunu hatırlatarak, dünyayı kendi penceresinden görüp algılamamasını tavsiye ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Ebubekir Keleş, suç duyusu öncesinde yaptığı açıklamasında şu ifaldelere de yer verdi:

“Bu Bir Kalkışmadır”

“Ahlaksızca, sınırsızca ve arsızca din görevlilerine iftira atılmış içlerindeki kin, zehir olup kamuoyunu yanıltma toplumu ifsat etme faaliyeti olarak dışarı atmıştır. Diyanetin bu fasit yapılara geçit vermeyen halinden rahatsız olan bir takım yapıların uzantısı olan Adnan Oktar’ın ne yapmaya çalıştığının farkındayız, bu bir kalkışmadır.

“İslam’a ve İnsanlığa Karşı İsyandır”

Bunlar dilleri zehirli yürekleri zincirli, beyinleri uyuşturulmuş, mankurtlaştırılmış bir ruh hali ile Müslüman Anadolu halkından ve tarihinden intikam alma uğruna kurulan gizli ajandalı organize örgütlerdir. Hakimlerimizden talebimiz odur ki; ‘İslam dininin genleriyle oynayan halkın değerlerini bile bile aşağlayan, toplumda kin ve nefretin yaygınlaşmasına yol açan, devletin kurumlarına salya sümük saldıran, ahlaksızlığı fikir özgürlüğü diye servis eden bu şer unsurlarının İsrail ve Feto hayranlığı dahil arkalarında varolan güçler ve ekonomik beslenme kaynakları araştırılsın ve hak ettikleri ceza kendilerine verilsin.”

Diyanet-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş ve Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı diğer stklar basın açıklamasının ardından Kars Adliyesi’ne giderek Adnan Oktar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.