Doğu Ekspresi yolcularına sazlı sözlü karşılama

Doğu Ekspresi yolcularına sazlı sözlü karşılama

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Pandemi sebebiyle 1 yılı aşkın süredir seferleri durdurulan Doğu Ekspresi yolcuları Kars Tren Garı’nda sazlı sözlü karşılandı. Halk ozanlarının değişleriyle karşılanan yolcular duydukları memnuniyeti dile getirdi.

TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından Corona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle 28 Mart 2020 tarihi itibariyle durdurulan Doğu Ekspresi seferleri 12 Temmuz'da Ankara'dan yola çıktı. Doğu Ekspresi'nin son durağı olan Kars'ta ise ilk tren dün 08.00'de 40 yolcusuyla Ankara'ya uğurlandı. Akşam saatlerinde ise Doğu Ekspresi’nin son durağı Kars’a gelişi çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ankara'dan dün hareket ederek Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum'un ardından Kars Tren Garı’na gelen Doğu Ekspresi treninden inen yolcular aşıklar Ensar Şahbazoğlu ve Arif Tellioğlu’nun sazlı sözlü değişleriyle karşılandı. TCDD Taşımacılık A.Ş. Yolcu ve Lojistik Müdürü Muharrem Toraman, Kars Lokantacılar Oda Başkanı Subutay Kılıç, turizm otellerinin genel müdürlerinin de hazır bulunduğu karşılama etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Uzun bir aradan sonra Doğu Ekspresi’nin son durağı Kars’a ilk gelen yolcular arasında bulundukları için şanslı olduklarını belirten yolcular karşılama için de emeği geçenlere teşekkür ettiler. Yolcular ayrıca fotoğraf makineleriyle bu anı ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmediler.

İstanbul'dan gelen yolculardan Sıla İbiş, Doğu Ekspresi'nin pandemiden sonraki ilk seferiyle yolculuk yaptığı için şanslı olduğunu belirterek, "Böyle bir karşılamayı görünce çok mutlu olduk, yolculuk çok güzeldi, herkesin bu yolculuğu yapmasını tavsiye ederim. Ayrıca aşıklarla karşılanmak ayrıca güzel bir anı oldu" dedi.

Bursa'dan gelen Mert Mızrak ise "Yolculuk gayet güzel ve rahattı. 2 yıldır bilet bulmaya çalışıyorum bulamadım. Seferler açılınca bilet buldum ve hemen geldim kaçırmak istemedim. Bizi karşıladılar çok güzeldi mutluyuz." şeklinde konuştu.

Kars Fırıncılar ve Lokantacılar Oda Başkanı Subutay Kılıç ise Doğu Ekspresi seferlerinin başlamasıyla mutlu olduklarını ifade ederek, "İnşallah bu seferler devam edecek çok mutluyuz, esnafımız çok zor durumda inşallah bundan sonra bu sıkıntıları yaşamaz. Gelen misafirler her zaman baş tacımızdır, Kars esnafı olarak 24 saat onlara hizmet vereceğiz." dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Esnaf15 Temmuz 2021 14:58

    İnşallah virüs belası biterde turizm canlanır.